interjú

2021. január 23., 15:16

Malý Matuš: Örülök neki, hogy megkaptam a lehetőséget a DAC-nál

A fiatal dunaszerdahelyi játékos a kölcsönszerződése aláírását követően nyilatkozott portálunknak.

2021. január 19., 10:18

Nógrádi György a CDU új elnökéről és a lehetséges következő német kancellárról: esze ágában sem lesz konfrontatív politikát folytatni

Angela Merkel utódlásáról és nyugdíjba vonulásáról, a Fidesz néppárti tagságáról és arról, hogy Merkel kit látna szívesen maga helyett a kancellári székben.

2021. január 18., 19:59

Ha csüggedek, felütök egy Ady-kötetet

Berényi Margit, vagy ahogy sokan ismerik, Berényi Gita a felvidéki magyar közművelődés egyik jelentős képviselője. Foglalkozását tekintve műtősnővér. Hitet, emberséget próbáló napokat él át mostanában munkatársaival együtt az érsekújvári kórházban.

2021. január 16., 16:20

Építkezés járvány idején

A nagymegyeri Bartók Béla Alapiskolában megkezdték az iskola két tornatermének a felújítását. Soóky Marián, az iskola igazgatója nagy előrelépésnek tartja a munkálatokat.

2021. január 14., 12:44

Forró Krisztián a magyar egységről: A kettő mindig több, mint az egy

Forró Krisztián szerint az MKP és a Híd megállapodása komoly előrelépés, de ha nem tudnak megoldásokat kínálni az embereknek, akkor elfordulhatnak a magyar párttól.

2021. január 13., 08:24

Szilvay Gergő a ma7-nek: Trumpnak valószínűleg vége, de jön majd valaki hasonló politikával és kevésbé megosztó személyiséggel

Nem Trumpnál kezdődik és nem Trumppal ér véget a jobboldali eszme – mondja a búcsúzó amerikai elnök a capitoliumi események miatt szinte biztosra vehető bukásáról Szilvay Gergő politológus, a Mandiner főmunkatársa.

2021. január 10., 14:01

Örülök, hogy a két erő végre összefogott

Végre megtörtént, amire számítottunk, a két politikai párt, az MKP és a Most–Híd egyezségre jutott – fogalmazott a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

2021. január 6., 18:00

Berényi József a magyar egységről: Hiba volt arról beszélni, hogy sikerül év végéig megállapodnunk

Az MKP alelnöke szerint csakis akkor lehet sikeres a felvidéki magyar érdekképviselet, ha mindhárom párt megegyezésre jut, azonban a járvány miatti rendkívüli helyzetben nem lehet elsietni a megállapodást.

2021. január 6., 12:39

A román kormány magyar miniszterelnök-helyettese a ma7-nek: Romániának nem médiasztár-miniszterelnökre van szüksége

Interjú Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel, a román kormány miniszterelnök-helyettesével az emberek félelméről, dühéről, és kiábrándultságáról, és Romániáról, ahol "bármi megtörténhet".

2020. december 24., 12:04

Csókay András: A szenvedést átélve lehet megtapasztalni az igazi örömöt

A köztudottan istenhívő professzort karácsonyi interjúnkban a hitről, a szenvedésről, a megváltásról és a reményről kérdeztük.

2020. december 23., 17:28

"Remélem, a felkészülés elegendő lesz, hogy megváltoztassuk a játékstílusunkat" - Interjú a Komáromba visszatérő Németh Szilárddal

A korábbi kiváló felvidéki labdarúgó, Németh Szilárd visszatér korábbi sikerei helyszínére és a Komáromi FC vezetőedzője lesz.

2020. december 21., 19:56

Nagy József: "A nem éppen diplomatikus Facebook-posztot a nem éppen diplomatikus ultimátum szülte"

Összefogás mozgalom alelnökét pártja “barátságtalan” kommunikációjáról, a Híd állítólagos ultimátumairól, a közvélemény-kutatások hitelességéről, és arról kérdeztük, miért lenne értelme egy felvidéki magyar előválasztásnak.

2020. december 19., 18:00

Nógrádi György: A világpolitika tele van alkalmatlan emberekkel

Interjú korlátok és tiltott kérdések nélkül.

2020. december 13., 12:01

Puss Sándor jezsuita szerzetes: Merjetek új utakat találni!

Puss Sándor fiatal korától a kalandos, nehéz utakat kereste. Árral szemben tevékenykedett, sokak javára. Napjainkban ő Szlovákia egyetlen magyar jezsuita szerzetese.

2020. december 13., 09:09

Douglas Murray: A baloldal az elveszített hidegháború miatt most mozgalmakban erőlteti a folytatást!

A brit Douglas Murray egyike a világ legnépszerűbb konzervatív újságíróinak. Saját bevallása szerint soha korábban nem nyilatkozott sem felvidéki magyar, sem szlovákiai lapnak, ezért örömmel mondott igen felkérésünkre.

2020. december 11., 08:01

Baránek: A korrupciótól akkor szabadulunk meg, ha az országot az alapoktól építjük újra

Ján Baránek keresztény-konzervatív politikai elemzőnek tartja magát, hosszú ideje foglalkozik a szlovák politikai pártrendszerrel és annak elemzésével.

2020. december 1., 16:54

A kommunista rendszerrel sok minden még a mai napig sem lett lezárva, elrendezve

Tóth Péterrel személyes élményeiről, a magyarság szerepének megítéléséről, valamint a demokrácia helyzetéről beszélgettünk. 

2020. november 28., 15:53

Két év múlva mindenről beszámolok! - Interjú a magyar ügyekkel megbízott kulturális államtitkárral

Így mindenekelőtt egy rövid szakmai bemutatkozást kértünk tőle, hogy aztán rátérhessünk a magyar közösséget is érintő témákra.

2020. november 28., 14:25

Šuba Viktória, a gazdák támasza

A zselízi Šuba Viktória a Szlovák Agrárkamara regionális munkatársaként, illetve a Falugazdász Program területi képviselőjeként segíti a régió mezőgazdászait és gazdáit.

2020. november 26., 16:46

Forró Krisztián a MÁÉRT-ülés után: minden irányból érezzük az igényt, hogy egy pártba szerveződjünk

Minden irányból érezzük a nyomást, hogy egy pártba szerveződjünk, de ez teljesen érthető is, hiszen a felvidéki magyar politika csak így, egységesen lehet erős - jelentette ki Forró Krisztián

2020. november 21., 19:33

Tumma Gergely: Nagyon boldog voltam, mikor megtudtam, ismét válogatott leszek

Tumma Gergely először léphetett pályára a szlovák korosztályos (U21) válogatottban. A tehetséges felvidéki védő Grúziában debütált.

2020. november 17., 15:02

Sorsfordító időkről Peter Zajaccal

"Azt is megtanultam, hogy a szlovák–magyar viszonyt ápolni kell akkor is, amikor a helyzet nyugodt vagy annak látszik." - mondja Zajac, aki szerint a magyar pártok között is óriási a bizalmatlanság.

2020. november 15., 19:51

Sokba került, de az emberek egészsége a legfontosabb

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere a nehézségek ellenére is jó ötletnek tartja az országos tesztelést.

2020. november 1., 18:25

Ha csend van körülöttünk, megszólal Isten - Interjú Albán József katolikus pappal

"Ha látunk egy jó példát, ne csak csodálkozzunk és konstatáljuk, hogy ez milyen érdekes, hanem gondolkodjunk el azon, hogy ezt akár mi is meg tudjuk tenni."