cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. augusztus 30., 10:38
Frissítve: 2023. aug. 30. 11:34

Ivan Korčok elnökjelölt – VIDEÓ

Ivan Korčok volt külügyminiszter indul a 2024-es elnökválasztáson. A politikus ezt ma jelentette be Besztercebányán.

Ivan Korčok
Ivan Korčok bejelenti indulását
Fotó: Reprofotó

Szülővárosában, Besztercebányán jelentette be Ivan Korčok karrierdiplomata és volt külügyminiszter, hogy független jelöltként kíván indulni a 2024-es köztársaságielnök-választáson.

Fő célom segíteni Szlovákiának. Sikerem esetén társfelelősséget vállalnék azért, hogy halad előre az országunk. A Szlovák Köztársaság érdekében végzett 30 éves szolgálatomat kínálom fel, pártatlanul, egyúttal egyértelmű állásponttal arról, hogyan kell az életnek alakulni hazánkban"

– mondta.  

Korčok elmondta, véleménye szerint Szlovákia sokáig egy helyben toporgott, ezért fontos mindent megtenni annak érdekében, hogy az ország kitörjön a stagnálásból. A kampányban a hazafiságról, és Szlovákia irányultságának rögzítéséről is akar beszélni. 

Beszédében elmondta, többen, többször is feltették neki a kérdést, indul-e az elnökválasztáson. A kérdést meghányta-vetette, most jutott el az elhatározásra, és úgy érzi, már nem kell tovább fontolgatnia azt.

Mivel független jelöltként indul, 15 ezer támogató aláírásra is szüksége van. Ezek összegyűjtését is mihamarabb meg akarja kezdeni, illetve találkozni akar a választókkal.
Zuzana Čaputovát 2019. június 15-én iktatták be hivatalába. A közelmúltban bejelentette, nem indul újra az államfői tisztségért. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.