cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. október 7., 16:00

Korčok támadásba lendült, minden külföldi ingatlanvásárlásról tudni akar

Ivan Korčok külügyminiszter közösségi oldalán arról tájékoztatott, a Geodéziai, Kartográfiai és Kataszteri Hivatal vezetőjével, Ján Mrvával folytatott tárgyalást a külföldi államok szlovákiai ingatlanvásárlásai ügyében.

Fotó: Facebook

A tárcavezető kifejtette, a minisztérium az érintett szervekkel együtt olyan törvénymódosítást készít elő, amely a külföldi államok hazai ingatlanokban szerzett tulajdonviszonyát érintené.

Korčok kiemelte, értékeli, hogy Mrva a kataszteri hivatalok felé olyan utasítást ad ki, hogy október 15-től informálják az érintett szerveket, többek közt a külügyi tárcát is arról, ha külföldi állam tulajdonviszonyának ügyében járnak el Szlovákia területén található ingatlanoknál.

Ezután a miniszter igyekezett hangsúlyozni, fontosak számára a jó kapcsolatok Magyarországgal, de nem szeretné, ha a médiából kapna információt bizonyos ügyekről, mint a magyar ingatlanvásárlások Kassán vagy bizonyos pénzalapok létrehozása. Ehhez viszont szerinte fontos odahaza is rendezni a dolgokat, mert így majd nem kész tényekkel kell szembenézniük.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.