Korčok nem tud lekattanni a Szijjártó-Gyimesi találkozóról, és még este is erről posztolgat

2021. március 5., 21:00
Radi Anita

Amikor már azt hittük, hogy végre nyugodtan aludni térhetük, jött Ivan Korčok, hogy még egyszer belerúgjon a magyarokba. Szlovákia szuverenitásának elsőszámú védelmezője még este is arról posztolt, mennyire elfogadhatatlannak tartja a magyar külügyminiszter és képviselőkollégája találkozóját Komáromban.

Fotó: SITA/Diana Černáková

Ivan Korčok (SaS) szlovák külügyminiszter úgy tűnik nem tud lekattanni a komáromi találkozó témájáról, amit afféle diplomáciai botrányként kezel. Ezzel kapcsolatban az elmúlt két napban már nem egyszer posztolt hosszabb-rövidebb bejegyzéseket közösségi oldalán. Ezeknek az az érdekessége, hogy szinte mindig ugyanazt írja le bennük újra és újra.

Először szlovák és magyar nyelven tett közé egy bejegyzést arról, hogy habár célja Magyarországgal jószomszédi kapcsolatokat ápolni, ugyanakkor nem fogja engedni, hogy Magyarország Szlovákia belügyeibe avatkozzon.

Korčok szerint Szijjártó Péter külügyminiszter és Gyimesi György parlamenti képviselő minden határt túlléptek, amikor szerdán a kulcsfontosságú kettős állampolgárságról szóló törvényről Komáromban tárgyaltak.

Bejegyzéseiben többször hangsúlyozta, hogy Szlovákia szuverén állam, és külügyminiszterként nem fogja engedni, hogy Magyarország a szlovákok belügyébe avatkozzon. Sőt, csütörtökön bekérette Magyarország szlovákiai nagykövetét is és a magyar fél cselekedeteire kért tőle magyarázatot.

Korčok ma sem kímélte a magyarokat

Ivan Korčok a mai nap folyamán Berényi Józseffel találkozott, ahol többek között a kettős állampolgárság kapcsán kialakult vita témáját is érintették.

A szlovák külügyminiszter erről az eseményről is posztol közösségi oldalán, ahol újra elismételte, hogy Szlovákiának érdeke a jó szomszédi viszony fenntartása, ugyanakkor Magyarországnak tiszteletben kell tartani azt a tényt, hogy a kettős állampolgárság kérdése Szlovákia belügye. Majd hozzátette, hogy külügyminiszterként mindent megtesz annak érdekében, hogy jó kapcsolat legyen a két ország között.

Ivan Korčoknak azonban még ez sem volt elég - és ki tudja miért - de az esti órákban ismét posztolt egy rövid bejegyzést közösségi oldalán, ahol szinte ugyanazt elmantrázta, amit az utóbbi napokban már nem egyszer elmondott:

„Kitartok azon álláspontom amellett, hogy elfogadhatatlan Szijjártó Péter külügyminiszter és Gyimesi György parlamenti képviselő közös tárgyalása Komáromban a kettős állampolgársággal kapcsolatban, mivel a mi kizárólagos belügyünkről van szó.

Amíg én vagyok a külügyminiszter, mindig védeni fogom Szlovákia, illetve a szlovák nemzeti tanács érdekeit és szuverenitását, amely erről a fontos törvényről tárgyal” – írja a szlovák külügyminiszter ki tudja már hányadszorra.

korcok
Fotó: FB

 

 

Kövesse facebook oldalunkat is!