2021. október 26., 08:46

Korčok-Klus döntetlen

Magyarellenességben! Bár a jelen állás szerint úgy tűnik, mintha Ivan Korčok némi lépéselőnyhöz jutott volna Martin Klusszal szemben. Az utóbbi időben beleerősített rendesen a külügyminiszter! Jót tett neki előtte az amerikai összpontosítás és a brüsszeli felkészítés is.

korcok klus
Jó munkáért hátbaverés jár
Fotó: TASR

Korčok Fico miniszterelnöksége alatt külügyi államtitkárként és amerikai nagykövetként is tudott tapasztalatot gyűjteni magyarellenességből. Most pedig bizonyára rendre utasította az államtitkárát, aki kezdett ebben a fejére nőni, hogy k(l)uss legyen, most ő következik a magyarok szapulásban. Gyűjteni kell a jópontokat a hazafias hazai többség előtt!

Győztes meccseket ugyan még nem vívott, egyelőre csak elterelési szándékkal szájhősként folytat szájkaratét a média színe előtt, mint a profi nehézsúlyú ökölvívók a világbajnoki mérkőzésük előtti sajtóbemutatón. Aztán sokszor pofára esnek az első bekapott jobbhorog után... 

Ismerjük a két legfrissebb korčoki szösszenetet! Az egyik a barátairól szól, a másik pedig a szomszéd kertjének fáskamrájáról.

Az elsőben azt hangsúlyozza egy interjúban, hogy a legjobb barátai magyarok! Sokunkat tett kíváncsivá ezzel a kijelentésével, hogy vajon kik lehetnek az ő legjobb barátai, akik ráadásul magyarok?! Amennyiben magyarországiak az illetők, akkor egész biztos, hogy csak Gyurcsány körül szédelgő álmagyarok lehetnek.

Nem kizárt az újbaloldali titán Márki-Zay sem, akivel lehet, még Amerikában melegedett össze. De ha már az Óperenciás tengeren túl keresgéljük a szlovák külügyminiszter „magyar” barátait, nézzünk csak körül az Amerikai Magyar Népszava szerkesztőségében, amely csak annyiban különbözik magyarországi rokonlapjától, a Népszavától, hogy nyíltan Orbán-ellenesebb, gyűlölködőbb és hazugabb.

Firkál Orbán eltitkolt, fertőző betegségéről, állítólagos nőügyéről, és arról is, hogy a Orbánék meg akarnak szabadulni az idős, beteg emberektől. Lárifári, tiszta Amerika! De végülis akár még Soros György, magyar származású amerikai üzletember is lehetne Korčok egyik ottani kebelbarátja. Persze nem zárhatjuk ki a külügyminiszter baráti köréből a felvidéki magyarokat sem, például a vegyes érzelmeiről elhíresült somorjai illetékességű Bugár Bélát sem, aki fénykorában a szóhasználatából előszeretettel mellőzte a Felvidéket, és csak szlovákiai magyarokat használt. Aztán az is köztudott, hogy „Bélánk” uralkodása alatt nem igen volt hivatalos Viktorunk eseményeire, sőt a Fidesz rendezvényeit is kerülte rendesen. Korčoknak viszont ugyanúgy kapóra jöhetett, mint Ficonak.   

Nincs azzal semmi baj, ha egymás közt a "kocsmában vagy akárhol" a Felvidék kifejezést használják az itteni magyarok, de a hivatalos kommunikációban ez megengedhetetlen – jelentette ki a szlovák külügyminiszter az interjúban.

Vagyis Korčok nemcsak, hogy kocsmalátogatóknak tartja az itt élő magyarok zömét, hanem nyelvhasználatukat is kocsmai szintre züllesztené. Ez szinte már egyenértékű a „naslovenskuposlovensky” (Szlovákiában szlovákul) szlovák szlengszerűséggel! Pedig ha tudná, hogy a kocsmai beszélgetések során mennyi fontos dologra derül fény, onnan is kitiltaná azzal az indokkal, hogy nincsenek felvidéki kocsmák. A hivatalos kommunikációban pedig szerinte a Felvidék szó használata megengedhetetlen! Lehet, hamarosan bekerül ez a kitétel a szlovák nyelvtörvénybe is…

És a szomszéd kertjének fáskamrája! No, nagyon kíváncsi lennék, melyik az a felvidéki portagazda, aki neheztelne amiatt, hogy tudta nélkül átjött a szomszéd rendbe rakni a szétszéledt fahusángokat, megszögeli a szétesett fabúdét, mivel neki ahhoz nem fűlik a foga! Amikor megvásároltuk és felújítottuk pár évvel ezelőtt egy szlovák bácsi családi házát Érsekújvárban, eljött megnézni, és könny szökött a szemébe, hogy milyen takaros lett az egykori otthona… Azt kívánta, érezzük benne jól magunkat!  

Történelmileg érzékeny téma? A leégett krasznahorkai vár felújítása, vagy az enyészet útján magyar pénzből megállított borsi II. Rákóczi Ferenc kastély nem az?

A beneši elnöki dekrétumok pedig nagyon azok? A szlovák külügyminiszter kérdőre vonhatja a magyar államot, amiért nem kerüli el a kényes kérdéseket és történelmileg érzékeny témákat nyit meg?

Várjuk, hogy Klus külügyi államtitkár mit fog erre lépni! Mivel akarja majd überelni főnöke iparkodását?

Mindenesetre a szlovák média mindenre kapható! Nagyobb szenzációt jelent számukra a magyarországi támogatás és ingatlanvásárlás, mint az, hogy Szlovákia hideg tél esetén 8-9 napig esetleg földgáz nélkül maradhat februárban… Majd fűt mindenkit a hazaszeretet! Minket ugyan az itteni nem…

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.