ma7 2018. október 06., szombat

Engesztelő szentmisét mutatnak be Alsóbodokon

Az Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület és a Pázmaneum Társulás minden hónapban engesztelő szentmisét szervez az alsóbodoki Szent Kereszt Felmagasztalása Kápolnában, melyet Esterházy János boldoggá avatásáért ajánlanak fel.

Sztruhár Izrael Diána 2018. szeptember 16., vasárnap

Akikért a harang...

Esterházy János maga is példája annak, amit Jézus is tanít, hogy semmilyen áldozat soha nem pazarlás, mindig új energiát termel és nem vész kárba.

ma7 2018. szeptember 05., szerda

Emlékmise Alsóbodokon

Az ünnepi szentmise, illetve azt övező lelki program keretében sor kerül a Szent Kereszt Felmagasztalása Kápolna harangjainak megszentelésére.

Horváth Szomolai Andrea 2018. július 18., szerda

Izraeli zsidó csoport tisztelgett Esterházy János emléke előtt

A Rákóczi Szövetség diaszpóra programjának keretén belül egy 45 fős izraeli turistacsoport látogatott el az alsóbodoki Esterházy Zarándokközpontba.

Horváth Szomolai Andrea 2018. június 30., szombat

Böjte Csabával zárták a tanévet Alsóbodokon

Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes celebrált tanévzáró szentmisét az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpontban. Az atyától elismerő oklevelet vehettek át a példamutató fiatalok.

Horváth Szomolai Andrea 2018. június 24., vasárnap

Esterházy-nap Alsóbodokon: Esterházy János a szív embere volt

Az Alsóbodoki Esterházy Zarándokközpontban Esterházy napot tartottak, amelyen neves egyházi és világi előadók szólaltak fel. Megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Paulisz Boldizsárról, a Központ alapítójáról is.

Horváth Szomolai Andrea 2018. június 07., csütörtök

Ferenc pápa személyesen áldotta meg a felvidéki Esterházy János Zarándokközpont harangját

A Szentatya meghallgatta a küldöttség beszámolóját Esterházy János mártír politikus életéről és érdemeiről, valamint a Zarándokközpont történetéről, majd megáldotta a Zoboraljáról hozott harangot.

hirek.sk 2018. március 21., szerda

Esterházy János-díjat kapott Paulisz Boldizsár

BUDAPEST. Paulisz Boldizsár, az alsóbodoki Esterházy-emlékhely létrehozója és Marek Jêdraszewski krakkói érsek vehette át idén az Esterházy János-emlékplakettet, amelyet 1991 óta olyan személyeknek ítélnek oda, akik a felvidéki magyar közösség szolgálatában kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, illetve a mártír sorsú politikus szellemi örökségének megőrzéséért és megismertetéséért kiemelkedő munkát végeztek.
hirek.sk 2018. március 14., szerda

Esterházy Jánosra emlékezünk születésnapján

117 éve ezen a napon, március 14-én született a zoborvidéki Nyitraújlakon Esterházy János szlovákiai magyar politikus, a felvidéki magyarság mártírja.
hirek.sk 2018. március 11., vasárnap

Gróf Esterházy János mártírpolitikusra emlékeztek Kassán

KASSA. "A hivatalos történelem egyelőre még nem szolgáltatott igazságot a vértanúságot szenvedett Esterházy Jánosnak. A sorszám helyett még nem kerülhetett név a mellszobor talapzatára" - hangoztatta ünnepi beszédében Haraszti Attila Magyarország kassai főkonzulja Esterházy János csehszlovákiai, illetve szlovákiai magyar politikus kassai megemlékezésén.
hirek.sk 2018. március 08., csütörtök

Főhajtás Esterházy János emléke előtt Prágában

PRÁGA. Esterházy János, a szlovákiai magyarság egykori politikai vezetőjének emléke előtt tisztelegtek csütörtökön Prágában.
hirek.sk 2018. január 01., hétfő

Esterházy János öröksége jegyében telt az elmúlt év

A Pázmaneum Társulás minden év végén beszámol munkájáról és sorba veszi azokat a rendezvényeket, eseményeket, amelyeknek szervezője, vagy társszervezője volt.
hirek.sk 2017. december 07., csütörtök

Esterházy erkölcsi hagyatékának üzenete: az elveszettnek tűnő ügyért is érdemes küzdeni

DUNASZERDAHELY. Esterházy János erkölcsi hagyatékának egyik fontos üzenete, hogy az elveszetnek tűnő ügyekért is érdemes küzdeni - jelentette ki Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár Dunaszerdahelyen, ahol beszédet mondott az Esterházy János halálának 60. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen. A megemlékezést a Pázmaneum Polgári Társulás szervezte.
hirek.sk 2017. szeptember 19., kedd

Esterházy János urnájának útja Olmützből Alsóbodokra

PRÁGA. Fél évszázaddal Esterházy János halála után derült ki, hogy a mártírpolitikus hamvait tartalmazó urna nem veszett el, és nem a morvaországi Mírovban, hanem Prágában egy tömegsírban lett elhantolva. Újabb évtized telt el, míg a prágai sírból származó hamvak és a maréknyi föld elkerültek a gróf szülőföldjére, az Alsóbodokon emelt, és szombaton felszentelt Szent Kereszt Felmagasztalása-kápolnába.
hirek.sk 2017. szeptember 13., szerda

Félidejéhez érkezett az Esterházy-emlékfutás

NYITRAÚJLAK, ALSÓBODOK. Hétvégén elrajtoltak az Esterházy-emlékfutás résztvevői, akik a mártír gróf szülőfalujából, Nyitraújlakról indultak útnak. Az emlékfutás a hétvégén, szeptember 16-án ér véget a zoboralji Alsóbodokon, ahol a most épült Szent Kereszt Felmagasztalása kápolnában helyezik végső nyugalomra Esterházy János hamvait.
hirek.sk 2017. augusztus 19., szombat

Emlékművet avattak Esterházy Jánosnak Várhosszúréten

VÁRHOSSZÚRÉT. Emlékművet avattak Esterházy Jánosnak Várhosszúréten, a mártír gróf halálának 60. évfordulója alkalmából. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár kiemelte, Esterházy János ma is példa a felvidéki és Kárpát-medencei magyarság számára.