B. Vida Júlia 2019. január 13., vasárnap

Megbocsátás nélkül nem lehet sebeket gyógyítani

Cebula atyát arról kérdeztük, mi mindenre lesz szükség ahhoz, hogy négy nemzet együtt tisztelhesse a mírovi börtönben elhunyt Esterházyt.

ma7 | MTI 2019. január 07., hétfő

Újabb lépés a cél felé: esküt tett az Esterházy János boldoggá avatását előkészítő történész bizottság

A boldoggá avatási eljárás, Esterházy életének jobb megismerése tovább erősítheti a négy visegrádi ország polgárainak lelki összetartozását.

Horváth Szomolai Andrea 2019. január 03., csütörtök

Esterházy Jánost megilleti az Isten szolgája cím

Esterházy Jánosért tartottak újévi szentmisét január 2-án az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont Szent Kereszt Felmagasztalása kápolnájában. Az engesztelő szentmisén résztvevő Cebula Pawel, lengyel minorita szerzetes, Esterházy János boldoggá avatási eljárásának kinevezett posztulátora közölte, a m&a

B. Vida Júlia 2018. december 12., szerda

Tavasszal kezdődik Esterházy János boldoggá avatási eljárása

A Vatikáni Kongregáció már engedélyezte, hogy Esterházyt az Isten szolgája címmel illessük.

ma7 2018. október 06., szombat

Engesztelő szentmisét mutatnak be Alsóbodokon

Az Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület és a Pázmaneum Társulás minden hónapban engesztelő szentmisét szervez az alsóbodoki Szent Kereszt Felmagasztalása Kápolnában, melyet Esterházy János boldoggá avatásáért ajánlanak fel.

Sztruhár Izrael Diána 2018. szeptember 16., vasárnap

Akikért a harang...

Esterházy János maga is példája annak, amit Jézus is tanít, hogy semmilyen áldozat soha nem pazarlás, mindig új energiát termel és nem vész kárba.

ma7 2018. szeptember 05., szerda

Emlékmise Alsóbodokon

Az ünnepi szentmise, illetve azt övező lelki program keretében sor kerül a Szent Kereszt Felmagasztalása Kápolna harangjainak megszentelésére.

Horváth Szomolai Andrea 2018. július 18., szerda

Izraeli zsidó csoport tisztelgett Esterházy János emléke előtt

A Rákóczi Szövetség diaszpóra programjának keretén belül egy 45 fős izraeli turistacsoport látogatott el az alsóbodoki Esterházy Zarándokközpontba.

Horváth Szomolai Andrea 2018. június 30., szombat

Böjte Csabával zárták a tanévet Alsóbodokon

Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes celebrált tanévzáró szentmisét az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpontban. Az atyától elismerő oklevelet vehettek át a példamutató fiatalok.

Horváth Szomolai Andrea 2018. június 24., vasárnap

Esterházy-nap Alsóbodokon: Esterházy János a szív embere volt

Az Alsóbodoki Esterházy Zarándokközpontban Esterházy napot tartottak, amelyen neves egyházi és világi előadók szólaltak fel. Megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Paulisz Boldizsárról, a Központ alapítójáról is.

Horváth Szomolai Andrea 2018. június 07., csütörtök

Ferenc pápa személyesen áldotta meg a felvidéki Esterházy János Zarándokközpont harangját

A Szentatya meghallgatta a küldöttség beszámolóját Esterházy János mártír politikus életéről és érdemeiről, valamint a Zarándokközpont történetéről, majd megáldotta a Zoboraljáról hozott harangot.

hirek.sk 2018. március 21., szerda

Esterházy János-díjat kapott Paulisz Boldizsár

BUDAPEST. Paulisz Boldizsár, az alsóbodoki Esterházy-emlékhely létrehozója és Marek Jêdraszewski krakkói érsek vehette át idén az Esterházy János-emlékplakettet, amelyet 1991 óta olyan személyeknek ítélnek oda, akik a felvidéki magyar közösség szolgálatában kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, illetve a mártír sorsú politikus szellemi örökségének megőrzéséért és megismertetéséért kiemelkedő munkát végeztek.
hirek.sk 2018. március 14., szerda

Esterházy Jánosra emlékezünk születésnapján

117 éve ezen a napon, március 14-én született a zoborvidéki Nyitraújlakon Esterházy János szlovákiai magyar politikus, a felvidéki magyarság mártírja.
hirek.sk 2018. március 11., vasárnap

Gróf Esterházy János mártírpolitikusra emlékeztek Kassán

KASSA. "A hivatalos történelem egyelőre még nem szolgáltatott igazságot a vértanúságot szenvedett Esterházy Jánosnak. A sorszám helyett még nem kerülhetett név a mellszobor talapzatára" - hangoztatta ünnepi beszédében Haraszti Attila Magyarország kassai főkonzulja Esterházy János csehszlovákiai, illetve szlovákiai magyar politikus kassai megemlékezésén.
hirek.sk 2018. március 08., csütörtök

Főhajtás Esterházy János emléke előtt Prágában

PRÁGA. Esterházy János, a szlovákiai magyarság egykori politikai vezetőjének emléke előtt tisztelegtek csütörtökön Prágában.
hirek.sk 2018. január 01., hétfő

Esterházy János öröksége jegyében telt az elmúlt év

A Pázmaneum Társulás minden év végén beszámol munkájáról és sorba veszi azokat a rendezvényeket, eseményeket, amelyeknek szervezője, vagy társszervezője volt.