2024. május 27., 11:52

Elárverezték azt a robogót, amellyel Francois Hollande volt francia elnök titkos légyottjaira járt szeretőjéhez

Elárverezték a mopedet, amellyel Francois Hollande volt francia elnök titkos légyottokra járt szeretőjéhez, Julie Gayet színésznőhöz.

Robogó
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

A Piaggio MP3 125 típusú háromkerekű jármű 20 500 euróért kelt el vasárnap a nyugat-franciaországi Montbazonban egy aukción, amely mindössze 10 percig tartott mintegy 40 résztvevő jelenlétében.

Bár ez a Piaggo-modell "a mopedek Rolls-Royce-ának" számít, használtan többnyire nem ér többet 1300-1400 eurónál - mondta Aymeric Rouillac, a Rouillac aukcisóház tulajdonosa.

Az Hollande-féle moped értékét azonban erősen megdobta, hogy - miként az aukción hangsúlyozták - első tulajdonosa "a Köztársaság elnöki hivatala volt", és a jármű "a francia történelem részét képezi".

A szerelmi találkákhoz használt motorkerékpárt Denis Bréhéret, a nyugat-franciaországi Jallais autómúzeumának tulajdonosa vásárolta meg, aki azt ígérte, hogy pikáns múltú jűrművet kiállítja gyűjteményének másik 120 darabjával együtt.

A Piaggio számlálója 34 ezer kilométert mutat. Francois Hollande, a Francia Szocialista Párt egykori főtitkára, aki 2012 és 2017 között volt Franciaország elnöke, Valérie Trierweiler akkori élettársát megcsalva vele járt a titkos találkákra Julie Gayet színésznőhöz, rendezőhöz és producerhez, aki azóta a felesége lett.

A motoron ülő, kilétét sisakja alá bújva leplezni próbáló államfőről 2014-ben bukkantak fel lesifotósok által készített fényképek. A Closer című magazin feltárta, hogy az elnök az Elysée-palota tulajdonában lévő mopeden jár új szeretőjéhez a legnagyobb titokban.

A megcsalt élettárs, Valérie Trierweiler nem sokkal később Merci pour ce moment címmel egy vitriolos hangvételű könyvben fedte fel, milyen volt együtt élni a Hollande-dal az elnöki palotában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.