2024. március 19., 15:11

Íjászviadal Gömörpéterfalán

A hétvégén Országos Íjászviadalt és a Felvidéki Hetes íjász sorozat első állomását szervezte meg Gömörpéterfalán a Fekete Sólyom Történelmi Íjászklub, melynek társszervezői a Felföldi Dalia Iskola és a Magyar-Turán Felvidék voltak. A megmérettetésre az ország különböző pontjairól érkeztek íjászok, hogy összemérjék tudásukat versenytársaikkal.

 

Íjászverseny
Fotó: Nagy Andrea

Kopecsni Gábor, a Felföldi Dalia Iskola vezetője elmondta, a felvidéki íjászok megmérettetésének idén hét állomása lesz. Az íjászverseny sorozatot Bogár Valéria és férje Bogár Péter indították. Az íjászházaspár mindkét tagja többszörös világbajnok, illetve a Fekete Sólyom Történelmi Íjászklub vezetői, amely az ország legidősebb hagyományőrző gyalogos íjászcsapata.

Ötvenhárom versenyzőnk volt, akiknek a nagy része egyébként tradicionális íjász, és igazából ennek nagyon örülünk, mert ez a célja az egész versenysorozatnak, hogy egy kicsit a tradicionális, hagyományos íjászatot népszerűsítsük. A következő állomás Zselíz lesz, utána Farnadon, Marcellházán, Vágkirályfán és Nagyfödémesen is megszervezzük a versenyt. A nevezők nagy részét az ottani csapatokból érkező versenyzők tették ki”

– nyilatkozta Bogár Valéria, szervező.

A legtöbb induló célja, hogy részt vegyen minden állomáson, hiszen az eredmények az utolsó versenyen összeadódnak, ott fogják kihirdetni a bajnokot. De az egyes versenynapokon is hirdetnek győztest. Gyurkovics Anikó egész családjával érkezett a megmérettetésre. Mint mondja, most először látogattak el Gömörpéterfalára.

Íjászverseny
Fotó:  Nagy Andrea
Négy éve kezdtem íjászkodni, én voltam a felbujtó. Aztán a férjem, és később a kislányunk is belekóstolt, és nagy élvezettel jön a versenyekre. Azt is el kell mondanom, hogy ő a legeredményesebb a családban. Ez olyan sport, ami koncentrációt igényel, ezért fontos, hogy teljesen ki tudjunk kapcsolni”

– mondta Anikó.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.