2022. április 23., 17:24
Frissítve: 12:33

Vizsgálati fogságba helyezték Robert Kaliňák volt belügyminisztert

Robert Kaliňák volt belügyminiszter vizsgálati fogságba helyezéséről döntött ma a Specializált Büntetőbíróság – közölte Katarína Kudjáková, az intézmény szóvivője.  

Kaliňák
Vizsgálati fogságban várja a bírósági tárgyalást a volt belügyminiszter
Fotó: TASR

A döntés nem jogerős. A terhelt panasszal élt a döntés ellen. Erről  a Legfelsőbb Bíróság jogosult dönteni. A kényszerintézkedés helyszínéül a fővárosi büntetés-végrehajtási intézetet jelölték ki.

A rendőrség szerdán bűnszövetkezet létrehozásának és támogatásának bűntette, hivatali jogkörrel való visszaélés, valamint a kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetése gyanújával indított Kaliňák és Robert Fico ellen eljárást, melyet kiterjesztettek Marek Para ügyvédre is. 
Kaliňákot őrizetbe vették, pénteken hallgatták ki a Specializált Büntetőbíróság bazini részlegén. A speciális ügyész azért javasolta vizsgálati fogságba helyezését, mert véleménye szerint fennáll a tanúbefolyásolás veszélye, illetve a gyanúsítottak akadályozhatják az igazságszolgáltatást. 

A bíró egyetértett az ügyész indoklásával, mivel szerinte az egykori tárcavezető ellen alapos a gyanú. 

Marek Para esetében vasárnap reggelig kell dönteni a vizsgálati fogságba helyezésről, ahogy Martin Ciriak, a Szlovák Információs Szolgálat munkatársáéról is, akit vesztegetés elfogadásával gyanúsítanak.

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.