2022. április 21., 17:46

Indítványozták, hogy a főügyész kérje Fico őrizetbe vételét

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze csütörtökön indítványozta Maroš Žilinka főügyésznél, hogy adja hozzájárulását a Robert Fico parlamenti képviselő, volt miniszterelnök őrizetbe vételéhez szükséges kérvény beadásához – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Dalibor Skladan, a főügyészség (GP) szóvivője.

Maroš Žilinka főügyész
Maroš Žilinka főügyész
Fotó: TASR

Parlamenti képviselő csak akkor vehető őrizetbe, ha ehhez a parlament hozzájárul, és a bíróság határozatot hoz róla. A Smer-SD vezetője politikai bosszúnak, és a legerősebb ellenzéki parlamenti párt elnöke likvidálására tett kísérletnek tartja az ellene indított eljárást.

A Speciális Ügyészi Hivatal tájékoztatása szerint a NAKA nyomozója bűnszövetkezet létrehozásának és támogatásának bűntette, hivatali jogkörrel való visszaélés, valamint a kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetése miatt indított büntetőeljárást Fico és Kaliňák ellen. Kaliňákot őrizetbe vették. A nyomozó mindkét gyanúsított őrizetbe vételét kéri.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.