magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. április 21., 14:05

Fico és Kaliňák vizsgálati fogságba helyezését javasolja a rendőrség

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomozója javasolta Robert Fico, a Smer-SD elnöke, valamint Robert Kaliňák (Smer-SD) vizsgálati fogságba helyezését – derült ki a rendőrség közösségi oldalán közzétett állásfoglalásból.

Fotó: TASR

„Szerdán (április 20.) a NAKA nyomozója megküldte az ügy aktáját az R. F. őrizetbe vételére vonatkozó indítvány beadásához" - közölte a rendőrség.

Hozzátette, hogy csütörtökön a NAKA nyomozója a volt miniszter őrizetbe vételére irányuló indítványt is elkészítette. „Az őrizetbe vételre vonatkozó javaslat azon a megalapozott feltételezésen alapul, hogy, hogy a gyanúsított befolyásolhatja a tanúkat, a szakértőket, az ügy többi gyanúsítottját, vagy más módon akadályozná a büntetőeljárás szempontjából fontos tények tisztázását" - magyarázta a rendőrség.

A Speciális Ügyészi Hivatal tájékoztatása szerint a NAKA nyomozója bűnszövetkezet létrehozásának és támogatásának bűntette, hivatali jogkörrel való visszaélés, valamint a kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetése miatt indított büntetőeljárást Fico és Kaliňák ellen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.