2022. április 20., 17:06

Čaputová: Tiszteletben tartom a bűnüldöző szervek eljárását

Zuzana Čaputová államfő tiszteletben tartja a bűnüldöző szervek eljárását. Ezt a Robert Fico volt kormányfő és Smer-SD-elnök, illetve Robert Kaliňák volt belügyminiszter ellen indított eljárás kapcsán közölte. Hangsúlyozta: meg kell várni az eljárás további menetét. Szerinte nem helyénvaló az ilyen eljárások politikai jellegű kommentálása.

Ő a pártok felett áll
Zuzana Čaputová
Fotó: TASR

„Tiszteletben tartom a bűnüldöző szervek eljárását. A törvény előtt mindenki egyenlő. Az egyetlen dolog, amit ezzel kapcsolatban mondhatok, hogy meg kell várni a nyomozók és az ügyészség további lépéseit” – mondta az újságíróknak Čaputová, aki hivatalos látogatáson van Olaszországban.

Fico az ellene indított eljárás kapcsán többek között azt mondta, hogy Eduard Heger, Igor Matovič (mindketten OĽANO) és Čaputová politikai színjátékáról van szó. „Az ilyen eljárásokat egyáltalán nem helyénvaló politikai szempontból kommentálni. Az, hogy Robert Fico mégis így tesz, az az ő választása” – reagált az államfő.

A Fico és Kaliňák ellen indított eljárást Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője erősítette meg. A rendőrség továbbá a Marek P. ellen indított eljárást is megerősítette. A védelem azt közölte, hogy az érintetteket bűnözői csoport alapításával és támogatásával, valamint bank- és adótitok veszélyeztetésével gyanúsítják.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.