2022. április 22., 20:12

Megszólalt Robert Fico is

Az ellenzéki Smer-SD elnöke, Robert Fico tudomásul vette az őrizetbe vételére vonatkozó kérelmet. Azt állítja azonban, hogy a vádak koholtak és az a céljuk, hogy elhallgattassák őt és a pártját.

Fico
Fotó: TASR

A közösségi oldalon megjelent videójában a demokrácia végéről beszél, amikor a többség a kisebbség felszámolása mellett dönt.

Az egyetlen bűn, amit elkövettem, hogy ennek a kormánynak a nyomába eredtem"

– mondta Fico hozzátéve, fogalma sincs, mivel vádolják. A vádemelésről szóló határozatban – mint mondta – Andrej Kiska volt szlovák köztársasági elnök és Igor Matovič (OĽANO) jelenlegi pénzügyminiszter bűnügyi adózási tevékenységéről olvas.

"Erről valóban tájékoztattuk a közvéleményt. Ez minden bűnünk Robert Kaliňákkal együtt" - mondta Fico. Azt állítja, hogy ártatlan ellenzéki vezetőként tisztességtelenül harcolnak vele szemben. Úgy véli, hogy a „kormánygépezet” a Speciális Bíróság elé küldi, amely kollúzió veszélye miatt elrendeli a letartóztatását. Fico azonban nem érti, hogy kit befolyásolhatna.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.