2022. április 22., 16:51
Frissítve: 00:29

Szombaton döntenek Kaliňák sorsáról

Ma 16.30-ra űzték ki Robert Kaliňák kihallgatását az előkészítő eljárás bírója előtt – erősítette meg Kaliňák ügyvédje, David Lindtner.

Megbilincselt Kalinák
Fotó: TASR

A különleges ügyész kollúzió veszélye miatt elrendelt letartóztatást javasol, amit Lindtner és védence nem fogadnak el. Nehéz megbecsülni, meddig tart majd Kaliňák kihallgatása.

Attól függ, hogy a bíró megengedi-e az érvelést a tényekhez, vagy csak őrizetbe veszik”

– fogalmazott Lindtner, amikor megérkezett a Különleges Büntetőbíróságra.

Kaliňák a bazini speciális bíróság épületébe érve megbilincselt kezeit a feje fölé emelte, és azt mondta, hogy az OĽANO vezetője, Igor Matovič "gyáva", és a vádak koholtak.
A hírek szerint szombaton, azaz április 23-án 16 órakor hoznak döntést a volt belügyminiszter, Robert Kaliňák elleni vádemelési javaslatról, közölte a médiával Kaliňák ügyvédje, a volt belügyminiszter kihallgatása után. „Bármilyen érvet, amit most felhoznánk, a bíróság befolyásolásnak tekinthetné" – magyarázta az ügyvéd, miért nem kívánja részletezni a vádlott kihallgatásának menetét.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.