lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2024. március 18., 13:50

Orbán Viktor Forró Krisztiánnal tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Forró Krisztiánt, a Magyar Szövetség elnökét, köztársaságielnök-jelöltjét.

Forró Krisztián és Orbán Viktor
Galéria
+4 kép a galériában
Forró Krisztián és Orbán Viktor
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A megbeszélés egyik témája a szombaton esedékes szlovákiai államfőválasztás volt, ennek kapcsán az összefogás, az összetartás és a felvidéki magyarság megerősödésének fontosságát emelték ki.

Forró Krisztián szerint ez a voksolás nem elsősorban az ő személyéről szól, hanem arról, hogy a szlovákiai magyarok megmutassák, hogy léteznek, itt vannak, és ezer év múlva is magyar szó hangozzon a Felvidéken.

A hétfői tárgyaláson hangsúlyozták a visegrádi együttműködés (V4) szükségességét, mint mondták, a véleménykülönbségek ellenére a V4-eknek meg kellene keresniük azokat a pontokat, amelyekben egyetértenek, hiszen együtt többet érhetnek el.

Orbán Viktor és Forró Krisztián az ukrajnai háború kapcsán tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott, és mindketten kiálltak a fegyverek és katonák Ukrajnába küldése ellen, ami teljesen ellentétben áll a magyar nemzeti érdekekkel.

Orbán Viktor és Forró Krisztián
Galéria
+4 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.