2024. január 18., 14:23

Forró Krisztián: Ha összetartunk, a közösségünk megerősödve jön ki az államfőválasztásból

Hogyan halad az aláírásgyűjtés? Mikor pörög fel a kampánya? Képes lehet mozgósítani a teljes magyar közösséget? Milyen üzenetekkel tervezi megszólítani a választókat? Forró Krisztián pártelnököt, a Magyar Szövetség államfőjelöltjét kérdeztük.

Forró Krisztián
Forró Krisztián
Fotó: Katona Tamás

Január 30-ig teljesíthetik az indulás feltételeit az államfőjelöltek, az induláshoz 15 ezer választópolgár támogatása szükséges. Elnök Úr, hogyan halad az aláírásgyűjtés, mikor tervezi leadni a támogató íveket?

Az aláírásokat január 25-ig tervezzük gyűjteni, azt követően fogjuk őket megszámolni és leellenőrizni. Az összegyűlt aláírások mennyiségéről közvetlenül a leadás után tartott sajtótájékoztatón számolunk be.

A gyűjtés nagyon jól halad. Nincs kétségem afelől, hogy a törvény által előírt aláírás mennyiséget összegyűjtjük.

Bár még nem ismert a jelöltek végleges névsora, nagyon valószínűnek látszik, hogy egyedüli magyar jelöltként indul majd a március 23-i voksoláson. Úgy érzi, a kampány során képes lehet megszólítani a teljes magyar közösséget?

Ez a választás nem Forró Krisztiánról szól, hanem a közösségünkről. Szinte biztos, hogy az elnökválasztás kétfordulós lesz. Az első körben lehetősége lesz közösségünknek, hogy megmutassa erejét. Az elért eredményünk lehetőséget biztosít majd számunkra, hogy a második körbe jutott jelöltekkel tárgyalhassunk a közösségünket és régióinkat foglalkoztató kérdésekről, mit tudnak közülük felvállalni.

Ha azt akarjuk, hogy komolyan vegyenek bennünket, kell, hogy legyen saját jelöltünk, és az első körben jó eredményt kell elérnünk.

Milyen üzenetekkel tervezi megszólítani a magyar választókat? Mikorra „pörög fel” üzemi hőfokra a kampánya?

A kampány folyamatos. Igyekszem minél több helyre eljutni, minél több emberrel találkozni, kezet fogni velük, beszélgetni mindennapos gondjaikról, és azokra megoldásokat kínálni.

Minden alkalommal hangsúlyozom, ha összetartunk, a közösségünk megerősödve jön ki a választásból. Nőhet az önbizalmunk, amire nagy szükség van, és alkalom ez arra is, hogy megmutassuk, itt vagyunk, hogy tényező vagyunk, és komolyan kell venni bennünket.

Számít esetleg a szlovák vagy a roma választók szavazataira? Feléjük milyen üzeneteket fogalmaz meg a Magyar Szövetség jelöltjeként?

Mindenkit meg akarok szólítani, akiknek fontosak az országban élő magyarok és más nemzeti közösségek jogai, illetve az ország sokszínű régiói.

Mindig hangsúlyozom, ha Szlovákiában jó lesz a magyaroknak, akkor jó lesz a szlovákoknak, a romáknak, a ruszinoknak, mindenkinek. A békés együttélés, és egymás segítésének híve vagyok.

Bárdos Gyula magyar államfőjelöltként 2014-ben közel százezer szavazatot gyűjtött össze, öt éve Bugár Béla, az akkor már leszállóágban lévő vegyespárt jelöltjeként jóval harmatosabban szerepelt. Ön milyen eredménnyel lenne elégedett?

A parlamenti választások eredményéből kiindulva a cél mindenképpen a 4% fölötti szavazatarány elérése, de természetesen minél jobb eredményre törekszünk.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.