2024. március 8., 17:34

Rimaszombatban tartott fórumot Forró Krisztián

A közelgő köztársaságielnök-választás apropóján jó hangulatú és tartalmas beszélgetőestre került sor csütörtökön a rimaszombati Csillagházban, ahol Forró Krisztián, a Magyar Szövetség államfőjelöltje mutatkozott be és válaszolt a közönség kérdéseire. 

Forró Krisztián Rimaszombatban

A telt házas rendezvényen Halász Attila, a Magyar Szövetség párt Rimaszombati járási elnöke üdvözölte a megjelenteket, különös tekintettel a nőkre, akiket a nemzetközi nőnap alkalmából köszöntött fel. Rámutatott, hogy Forró Krisztián az egyetlen magyar jelölt a soron következő választáson, s nagyon fontos a közösségünk számára, hogy támogassuk őt és erőt mutassunk fel. A második körben pedig majd a józan ítélőképességünkre kell hagyatkozni. 

Halász Attila üdvözlő szavai után Molnár Tibor szavalta el Petőfi Sándortól a Nemzeti dalt, amelyből a „Talpra magyar!” kezdetű felszólítás Forró Krisztián kampányának szlogenjeként is visszaköszön. A beszélgetést Pósa Homoly Erzsébet újságíró, a felvidék.ma portál szerkesztője, valamint a Szövetség a Közös Célokért munkatársa vezette. 
Fórum Forró Krisztiánnal
Fotó:  Virsinszky Tamás/ma7.sk

Forró Krisztián először megköszönte a meghívást, majd csatlakozva az előtte szóló Halász Attilához szintén nagyon boldog nőnapot kívánt. Elárulta, hogy nagyon szeret Gömörbe és Nógrádba látogatni, csodálja ezt a tájat és kicsit sajnálkozva nézi, hogy a mindenkori kormányok mennyire elhanyagolják és mennyire nem veszik komolyan ezt a vidéket. Felhívta rá a figyelmet, hogy Pozsony és Prága között ugyanakkora távolság van mint Pozsony és Rozsnyó között, Rozsnyóra mégis két órával tovább tart az út vonattal, mint Prágába. 

Forró sok lehetőséget és kitörési pontot lát a régióban, főként a turizmus területén.

Minden egyes lehetőséget ki kellene használni arra, hogy ezt a nagy történelmi múlttal rendelkező régiót sokkal ismertebbé tegyük a nagyvilág számára“

– jelentette ki.

Az egyik legfontosabb kérdésnek a régiók kérdését tartja, mert az ország déli és keleti régiói továbbra is a elmaradott országrészek közé tartoznak és nem jönnek ide beruházások, fejlesztések.

Ha ezen változtatni akarunk, akkor az a feladatunk, hogy megmutassuk magunkat, hogy itt vagyunk és azokat a témákat, kérdéseket, amelyek számunkra fontosak napirenden tartsuk és felhívjuk rájuk a figyelmet“

– tette hozzá. 

Fórum Forró Krisztiánnal
Fotó:  Virsinszky Tamás/ma7.sk

A Magyar Szövetség elnöke örömét fejezte ki, hogy végre sikerült megszüntetni a politikai megosztottságot a közösségben, hiszen most már kijelenthető, hogy egyetlen releváns magyar párt van, ami képviseli a magyarokat a Felvidéken. Mint elmondta a jelöltállítás amiatt volt fontos, hogy komolyan vegyenek bennünket. Majdnem 10 százaléknyi magyarság él Szlovákiában és 11 jelölt indul az államfőválasztáson - joggal várható el, hogy legalább egy legyen köztük magyar nemzetiségű. 

Forró szerint sok megoldatlan kérdés van, amelyekkel rajtunk kívül senki sem foglalkozik, ilyen például a Beneš-dekrétumok, vagy a kettős állampolgárság ügye. Ezért nekünk magunkért kell kiállnunk, nem mások ellenében, hanem magunkért és a megmaradásunkért – mutatott rá. 

Az államfőválasztás nem rólam, hanem mindannyiunkról szól, hogy végre megmutassuk erőnket“ 

– hangsúlyozta Forró Krisztián, egyúttal megköszönte mindenkinek, aki aláírásával támogatta az indulását. A Magyar Szövetségnek parlamenten kívüli pártként minden lehetőséget meg kell ragadnia, hogy a magyar közösséget érintő problémákról beszéljen. Ebből a szempontból a köztársaságielnök-választás is egy olyan ziccer volt, amit nem szabad kihagyni, mert „ha játszani akarunk, ahhoz a pályán kell lenni” – fogalmazott Forró. Továbbá a júniusi EP-választás szempontjából is fontos, hogy már most összeállt a pár jelöltlistája és hogy tulajdonképpen az államfőválasztással megkezdődött a kampány erre a választásra is. 

A beszélgetés során az aktuális témák közül érintették a gazdatüntetéseket, a mezőgazdaság helyzetét, vagy a szoroskői alagút ügyét, amelynek megépítését továbbra sem támogatja a kormány.  

A fórumon részt vettek a Magyar Szövetség párt környékbeli tagjai és helyi képviselői, tisztségviselői, valamint több polgármester a régióból, köztük Jozef Šimko, Rimaszombat polgármestere is.

Fórum Forró Krisztiánnal
Fotó:  Virsinszky Tamás/ma7.sk

Az est végén a nézők is kérdezhették a Magyar Szövetség államfőjelöltjét, akit támogatásáról biztosított többek között Juhász Péter, Besztercebánya megye alelnöke, Marcinkó Zoltán, Béna község polgármestere, Pál Attila és Cziprusz Zoltán megyei képviselő.

Forró Krisztiánnal pénteken 18 órától a ragyolci kultúrházban találkozhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.