2024. február 28., 08:52

Forró Krisztián magyarul a Markízán: Talpra magyar!

A Markíza televízió készített kisfilmet a Magyar Szövetség államfőjelöltjével, Forró Krisztiánnal.

forró
Fotó: ma7/reprofotó

A magyar államfőjelölt a forgatás helyszínének a pozsonyi Medikus-kertet választotta. Forró elmondta, azért esett a választása a Petőfi Sándor szobrának otthont adó parkra, mert itt gyakran hallani magyar szót a szlovák fővárosban, hiszen a közelben található a magyar óvoda.

A Markíza televízió riportere, Martina Töröková kérésére egy szlovák nyelvű Petőfi-kötetben kikereste a Nemzeti dalt, a vers kezdősorát, amelyet az államfőjelölti kampánya szlogenjéül választott, magyarul idézte a szlovák kereskedelmi televízióban.

Törökovának szemet szúrt, hogy a Talpra magyar! hívószavak csak magyar nyelven szerepelnek Forró Krisztián kampánytárgyain, de a magyar jelölt készséggel lefordította szlovákra Petőfi mozgósító üzenetét, emlékeztetve, hogy a költő azt a Nemzeti Múzeum lépcsőjéről szavalta el a márciusi forradalom kitörésekor.

A kisfilmben Forró hangsúlyozta, kampányában a magyar közösség számára fontos üzeneteket szeretné megjeleníteni. Szeretné felhívni a nyilvánosság figyelmét a magyarság megoldatlan problémáira, amilyen a közösséget hátrányosan érintő állampolgársági törvény és a magyarokat kollektív bűnösséggel sújtó Beneš-dekrétumok utólagos alkalmazásának kérdése.

Forró emlékeztetett, az első magyar nemzetiségű államfőjelölt, Bárdos Gyula szereplése megerősítette a magyar közösséget. Államfőjelölti kampánya során ő is hasonlóra törekszik. Forró Krisztián aláhúzta, biztosan nem fog visszalépni a jelöltségtől.

A Magyar Szövetség államfőjelöltjével készült beszélgetést itt tekinthetik meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.