2024. március 9., 12:40

Nógrád magyarsága is megérdemli, hogy fejlődjön a szülőföldje! - Forró Krisztián Ragyolcon

Forró Krisztián kampánykörútjának következő állomása Ragyolc volt. Március 8-án a nógrádi község kultúrházában teltház előtt mutatkozott be a Magyar Szövetség köztársaságielnök-jelöltje. A beszélgetés során egyebek mellett szót ejtett az államfőválasztás fontosságáról és a magyar összetartás szükségességéről is.

Forró Krisztián
Fotó: Forró Krisztián FB

Elsőként Marcinkó Zoltán, Losonci járási elnök köszöntötte az egybegyűlteket. Szót kaptak továbbá Csúsz Péter és Cziprusz Zoltán, a Magyar Szövetség megyei képviselői is. Mindhárman egyöntetűen hangsúlyozták, a magyar közösség számára rendkívül fontos az egyetlen magyar jelölt támogatása, hiszen csak így tudunk erőt demonstrálni. A beszédeket egy-egy nógrádi kórus előadása követte. Színpadra lépett a ragyolci Jázmin Nőikar, a Fülekpüspöki Pro Musica Nőikar, a losonci Serly kamarakórus és a Pro Kultúra Füleki Férfikar. A beszélgetést Nagy Andrea, regionális tudósító vezette.

Forró Krisztián elmondta, a kampány során minél több emberrel szeretne találkozni és megbeszélni a mostani választás fontosságát.

„Kétkörös választás lesz, nem az első körben fog eldőlni, hogy ki lesz a köztársasági elnök. De fontos, hogy az első körben megmutassuk az erőnket, hogy itt vagyunk felvidéki magyarként, és még ezer évig itt akarunk maradni. Erősödni akarunk, és azt akarjuk, hogy tényezőként vegyenek bennünket, ne lehessen bennünket félretenni, hiszen azt látjuk, hogyha nem állunk ki magunkért, akkor rajtunk kívül senki más nem oldja azokat a problémákat, amivel mi és a régióink küszködnek” – hangsúlyozta.

Forró Krisztián
Fotó:  Forró Krisztián FB

Kiemelte továbbá, hogy a találkozók során próbálja eljuttatni ezeket az üzeneteket a lakosság felé.

„Én úgy gondolom, hogy a személyes találkozó a leghitelesebb módja annak, hogy megbeszéljük a dolgainkat. Úgyhogy tényleg minden egyes alkalmat próbálok kihasználni arra, hogy akár az utcán találkozzak az emberekkel, előfordul, hogy bekopogtatok a háztartásokba, előfordul az, hogy ilyen rendezvényeken találkozunk, tehát tényleg minél több emberrel szeretnénk találkozni, hogy a közösségünket minél inkább sikerüljön megszólítani. És természetesen erre bíztatok mindenkit, hogy mondja el barátainak, ismerőseinek, hogy miért fontos március 23-án elmenni szavazni” – mondta.

Zárszóként elmondta, bízik abban, hogy akik a ragyolci találkozóról hazatértek, azok értik azt, hogy miért fontos, hogy magyar köztársaságielnök-jelöltünk legyen, és, hogy a magyar közösség összetartson.

„Csak így tudunk egységet mutatni, erősödni és önbizalmat építeni”- húzta alá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.