2024. március 20., 15:43

Kassán járt Böjte Csaba

Az összefogás és az egymás iránti bizalom fontosságát hangsúlyozta Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, aki a Mathias Corvinus Collegium szervezésében Kassára látogatott.

2024-03-19 Böjte Csaba, Kassa, MCC
Galéria
+17 kép a galériában
Fotó: Fábián Gergely

Nagy érdeklődés övezte Böjte Csaba előadását, illetve előtte az általa celebrált szentmisét, teljesen megtelt a Szent Mihály arkangyal templom. Az atya előadásában egyebek mellett arról beszélt, nehéz idők jönnek, amire fel kell készülnünk és családjainkat is fel kell készítenünk. Szent József és a Boldogságos Szűzanya példáját említette, amikor a 12 éves Jézus elveszett. Mint rámutatott, három nagyon fontos dolgot tettek ekkor: nem estek kétségbe, nem egymásban keresték a hibát és nem mástól vártak segítséget, hanem maguk próbálták megoldani a problémát. Erről a ma embere is példát vehet.

2024-03-19 Böjte Csaba, Kassa, MCC
Fotó:  Fábián Gergely

Bármi történik is, ne engedjük el egymás kezét. Együtt, közösen könnyebben tudunk győzni. Mi egymásnak szövetségesei vagyunk. Bíznunk kell egymásban – mondta. Ez a gondolat az aktuálpolitikában is érvényes, a felvidéki magyaroknak is jobban kellene bízniuk egymásban. „Zárjunk össze. Ne hagyjuk, hogy a nehézségek, a gondok, a problémák szétszedjenek bennünket” – fogalmazott Böjte Csaba.

Mint mondta, jó lenne, ha a nehézségek, a problémák, a gondok közepette meg tudnánk őrizni lelkünk nyugalmát. Ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretnénk, fussunk neki még egyszer, s ne várjuk el, hogy a mennyei Atya oldjon meg mindent helyettünk.

2024-03-19 Böjte Csaba, Kassa, MCC
Fotó:  Fábián Gergely

„Azért van két kezed, azért van fejed, értelmed, hogy te is állj neki a problémának, nyugodtan, higgadtan, türelmesen oldd meg a feladatot” – hangsúlyozta hozzátéve, mindenkinek megvan a maga feladata, és azáltal, hogy azt megoldjuk, többek leszünk. Tekinthetünk rájuk buktatóként, de dobbantóként is.

„Bármi történik az életünkben, az legyen dobbantó, amitől még magasabbra emelkedünk, amitől erősebbek, többek leszünk” – mondta Böjte Csaba.

2024-03-19 Böjte Csaba, Kassa, MCC
Galéria
+17 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.