2022. március 23., 12:12

Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

Nobel-békedíjra jelölte Böjte Csaba ferences szerzetest Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A tárcavezető a hírt a közösségi oldalán jelentette be.

böjte csaba
Fotó: Lamos Csaba
Hiába szerez a tőlünk kikerült fiatal diplomát, lesz jó állása, sok pénze, ha nem boldog, akkor egy apa, egy nevelő, egy plébános nem lehet elégedett.

"Böjte Csaba testvér a vasfüggöny leomlásakor kezdte papi szolgálatát. Az immáron több mint 3 évtizedes humanitárius tevékenységével lebontotta a Kelet-Közép Európában élő nemzetiségek közti falakat, amivel egyszerre példaként és jó gyakorlatként is szolgál az egész emberiség számára” – indokolta a döntését a miniszter.

Kásler szerint Böjte az elmúlt évtizedekben egy, az ideológiákon és a politikai érdekeken is túlmutató gyermekmentő programot hozott létre.

"Mára a Böjte Csaba testvér által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményben több mint 2500 gyermekről gondoskodik.

Munkájának gyümölcse nem csak ideológiai síkon, hanem számszerűsítve is tetten érhető.

Böjte Csaba gyermekmentő missziójával egy olyan új személetet hozott el ebbe a térségbe, amely a békés egymás mellett élésre sarkalja az ott élőket.

A megmentett emberéletek mérhető eredményeként pedig azt gondolom, a több évtizedes munkájának gyümölcseként, megérdemelné az idei Nobel-békedíjat!" – zárja indoklását a miniszter.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.