2019. november 22., 20:21

Böjte Csaba hozza el az adventi áldást és békességet Zoboraljára

Magyar adventre készül a nyitrai Kálvária. Az idei magyar zarándokévet Zoboralján Böjte Csaba látogatásával és áldásával zárják. A ferences rendi szerzetes ellátogat az épülő nagycétényi Manócska magyar óvodába és bölcsődébe.

bojte-csaba.jpg
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Az idei magyar zarándokév, amellyel Zoboralja a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharistikus Kongresszusra készült, elért az utolsó állomásához. Az évi lelki programot a dévai árvák oltalmazója, Böjte Csaba zárja. December 8-án, advent második vasárnapján minden megtisztulni és az ünnepekre felkészülni vágyó hívőt áldással várnak a nyitrai Kálváriára közös imádságra, éneklésre, hálaadásra, engesztelődésre.

Délután három órakor ünnepi szentségimádásra kerül sor Böjte Csaba vezetésével és a zoboralji családokkal, szentgyónásra lesz lehetőség.  Négy órakor a dévai szerzetes oltártestvéreivel ünnepi szentmisét celebrál. Este hat órától ünnepi, adventi, karácsonyváró koncert, ez után agapéra kerül majd sor.

Hétfőn, december 9-én Csaba testvér Nagycétényre látogat, ahol megáldja az épülő magyar óvodát és bölcsődét, majd találkozik a Tipegő-Topogó szülő-gyermek foglalkozás résztvevőivel és a helyi magyar alapiskolásokkal. Tizenegy órakor a nagycétényi Sarlósboldogasszony plébániatemplomban ünnepi szentmisét mondanak Szűz Mária Szeplőtelen fogantatásának ünnepe alkalmából.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.