Agárdy Gábor 2019. október 30., szerda

Kevés lehetőségünk maradt

A parlamenti képviselet csak eszköz, a célok máshol vannak, amiket a körülbelül félmilliós magyarságnak kellene meghatároznia politikai, kulturális, iskolaügyi és más civil szervezetek szintjén.

Agárdy Gábor 2019. október 17., csütörtök

A javíthatóság és tartósság előmozdítása

A józan ész azt mondja: pl. egy háztartási készülék megbízhatóságának olyannak kellene lennie, hogy 8-10 évig működhessen (minimális hibaszám mellett) és a javíthatóság biztosítva legyen.

Agárdy Gábor 2019. szeptember 04., szerda

Lépni kell!

Olvasom a friss hírt: "A Mission Lifeline német nem kormányzati szervezet (NGO) Eleonore nevű hajója hétfőn elindult a szicíliai Pozzallo kikötője felé annak ellenére, hogy az olasz hatóságok megtiltották a kikötését..." 

Agárdy Gábor 2019. július 22., hétfő

Ez már eugenika?

Az emberiséget már évezredek óta foglalkoztatta a saját faja kvalitásainak javítása, mint pl. az emberi intelligencia növelése vagy a takarékosságra és az emberi szenvedés csökkentésére irányuló törekvések...

Agárdy Gábor 2019. július 07., vasárnap

Míg kér a nép...

a leggazdagabbak mintegy megháromszorozták vagyonukat az elmúlt évtizedben.

Agárdy Gábor 2019. június 17., hétfő

Eső után köpönyeg

Az EP-választások után dühös lettem az MKP-nak hiányzó 0,04% voks miatt, a Most-Hídnak a 2,6% körüli eredménye sem boldogított...vesztettünk.

Agárdy Gábor 2019. május 18., szombat

A többségi döntés kérdése

Most is itt a veszély, hogy a döntések meghozatalának ilyen mértékű torzítása ismét megteremthetné azt az ideológiát, amely rövid idő után átcsaphatna egy újfajta diktatúrába.

Agárdy Gábor 2019. április 25., csütörtök

Egyirányúsított folyamatok

A világban zajló történések egyfelől felgyorsultak, másfelől – hála a kommunikációs hálózatoknak - azonnal tudunk róluk, ami még tovább gyorsítja azok sebességét...

Agárdy Gábor 2019. április 06., szombat

Van azért igazságosság az EU-ban!

Ha jól látom a neten, egy szlovén médiatermék - a "MLADINA" - lehozott egy vitatható karikatúrát Orbán Viktorról. ..

Agárdy Gábor 2019. március 29., péntek

Alakul Európa új hatalmi központja

Európa már párszor megtapasztalta, hogy a németek nem lacafacáznak, a német az mindig német marad és hegemóniára fog törekedni, amint azt a körülmények megengedik.

Agárdy Gábor 2019. március 22., péntek

A harmadik lehetőség bája

Egy hölgy, aki alig két éve a semmiből került elő, bejutott az államfőválasztás második fordulójába. Igen, ilyen csak a mesében, meg Szlovákiában lehetséges...

Agárdy Gábor 2019. február 16., szombat

A józan ész hiátusa?

Ha élne a konflisos Matus paraszt rokonom, ijedtében hanyatt vágta volna magát a kétlovas hintóján.

Agárdy Gábor 2019. január 21., hétfő

A csúsztatás csimborasszója - felsőfokon

Eddig sem voltak nagy elvárásaim a szlovák televízió irányában, már megszoktam a csúsztatásokat. Az utóbbi időben azonban mintha gyakrabban kerülne sor egynéhány „füllentésre“.

Agárdy Gábor 2019. január 06., vasárnap

Az agyrém pótkereke

Valahol a világhálón felfigyeltem a hírre, hogy az amerikai autógyárak példája után az Európai Bizottság is foglalkozik azzal a nagyszerű és páratlan gondolattal, hogy az üzemanyag-fogyasztást csökkentendő nem kell az autókba pótkerék.

Agárdy Gábor 2018. december 15., szombat

Kettős mérce

Lassan megszokottá válik, hogy Európában kialakult a kettős mérce gyakorlata. Ez általában akkor és ott jelenik meg, amikor az adott társadalom igazságérzete megbicsaklik.

Agárdy Gábor 2018. december 04., kedd

Greenpeaces dilemmák

A kormánytól az államfőn keresztül az utca emberéig, mindenki így vagy úgy, de kiállt az aktivisták mellett, hogy ők nem bűnözők, csak „aktivisták“.