lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. október 26., 18:01

Egyetlen magyar képviselő marad a parlamentben? A kormányalakításról a Nagyítóban – VIDEÓ

Október 25-én tartotta alakuló ülését a parlament, és első kormányülését a negyedik Fico-kormány. 

A parlament honlapján még nem frissítették az összes képviselő adatlapját, így a nemzetiség még nincs mindenkinél kitöltve. Ez a napokban változni fog. Videónk megjelenése idején a 150 fős törvényhozásban egyetlen képviselő, Grendel Gábor vallotta magát magyar nemzetiségűnek. A korábban magyar nemzetiséget megadó, az SaS listáján parlamentbe jutott képviselő, Ondrej Dostál ezúttal ukránnak vallotta magát.

Azon, hogy a miniszterek közt nincs magyar nemzetiségű, nem igazán lepődtünk meg. Időközben nyilvánossá vált az államtitkárok és minisztériumi kabinetfőnökök listája. Az itt szereplő személyek közül még a beszélt nyelvek sorában sem adta meg senki a magyar nyelvet. Ide jutottunk.

Andrej Danko kormányzati pozícióba helyezi a pártja listáján bejutott "idegenlégiósokat", hogy erősítse a parlamenti frakcióját.

Robert Fico pedig határozott állásfoglalást tett Ukrajna támogatásáról, mielőtt a brüsszeli uniós csúcsra utazott volna.

Adásunk másik témája az orosz-ukrán háború. Az ukrán ellentámadást immár nyugodtan értelmezhetjük kudarcként. Hogy várják a hadviselő felek a telet? Erről is szó lesz mai adásunkban.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.