2022. szeptember 11., 14:12

Egy hónapot ad a kisebbségi kormányzásnak az SaS-es képviselő

A Smer-SD-s Richard Takáč és az SaS-es Miroslav Žiak parlamenti képviselők azt feltételezik, hogy a kisebbségi kormányzás csak rövid ideig tart majd. Andrej Stančík, az OĽANO képviselője pedig bízik abban, hogy az ellenzék támogatni fogja a parlamentben a kormánykoalíció azon javaslatait, amelyek célja az emberek megsegítése - derült ki a TA3 televízió A politikában című műsorából.

Miroslav Žiak, Richard Takáč, Andrej Stančík
Fotó: Facebook / Miroslav Žiak, Richard Takáč, Andrej Stančík
A kisebbségi kormányzásnak legtöbb egy hónapot jósolok

- mondta az SaS képviselője, Miroslav Žiak, miközben nem érti azokat a személyeket, akik hajlandók miniszteri posztot elvállalni ebben az alakulatban. „Semmilyen törvényjavaslat nem megy át a parlamentben, gyakorlatilag semmi nem lesz elfogadva“ - tette hozzá.

Ez sokáig nem lesz életképes

- hangsúlyozta Richard Takáč is, majd újra elmondta, szerinte az idő előtti választások az egyetlen járható út.

„Bízom benne, hogy az emberek érdekében javasolt felelős megoldásokat mind az SaS, mind pedig az ellenzék többi tagja támogatni fogja“ - kontrázott Stančík, aki a négyes koalíció fenntartásáért harcolt az végsőkig.

A gazdasági szaktárca vezetésével kapcsolatban Karol Hirman neve hangzott el.

„Ismerem Hirmant, kiváló energetikai szakértő. Felelős döntésnek tartom, hogy magára vállalja ezt a feladatot“ - hangoztatta Stančík, míg Richard Takáčban kétségek merülnek fel néhány emlegetett név kapcsán.

Az energiaválsággal és az inflációs nyomással kapcsolatban Takáč a lakosság célzott megsegítését kéri. „Minden bizonnyal segíteni fogunk a nyugdíjasoknak és a krízis által leginkább érintetteknek“ - reagált szavaira Andrej Stančík. Miroslav Žiak szerint

a gazdasági tárca már előkészített egy téli energiatervezet-csomagot,

valamint az erőművekkel kapcsolatos árplafon-memorandumot.  Szavai szerint

az intézkedések végrehajtásának finanszírozásához nem kapták meg pénzügyminiszter támogatását.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.