2022. július 11., 15:58

Van, aki támogatná a kisebbségi kormányt

Ha a Szabadság és Szolidaritás (SaS) távozik a kormányból, vannak független képviselők, akik készek támogatni egy kisebbségi kabinetet is.

Miroslav Kollár
Miroslav Kollár
Fotó: TASR

Katarína Hatráková (az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek listáján indult) támogatna egy kisebbségi kormányt is. A jelenlegi helyzetben nem tartja értelmesnek az előrehozott választásokat, inkább a kisebbségi kormányzást preferálja, amit értelmesebb megoldásnak tart. 

Miroslav Kollár (a Za ľudí listáján jutott a parlamentbe) is úgy fogalmazott, a koalíció észszerű javaslatait továbbra is kész támogatni, azonban a koalíció általános támogatását nem tartaná célravezetőnek "amíg Igor Matovič benne van."

Szerinte még korai kisebbségi kormányról beszélni. Kollár elmondta, szerinte Matovič távozása az ország számos problémáját megoldaná, és lehetővé tenné, hogy a jelenlegi kabinet befejezze a kormányzást.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.