2023. március 22., 10:23

Köbölkúti ügyes kezek

A Csemadok mellett működő kézműves klub hagyományos húsvéti kiállításra invitálta az érdeklődőket a Stampay János Könyvtárba, ahol Karakán Anna helyi alkotó képeit is megcsodálhatta a közönség.

0-husveti-kiall.-kobkut.jpg
Fotó: Bokor Klára

„A kézműves klub az idén ünnepli fennállásának 11. évfordulóját, húsvéti kiállításukat hetedik éve rendezik meg. Az ügyes kezű asszonyok bíznak abban, hogy a sok szép kézműves munka elnyeri tetszésüket, amelyekbe beleadták szívüket, lelküket és abban is, hogy némelyik közülük gazdára talál. Ki kell emelni, a kör tagjai minden évben készítenek kis kötött sapkákat, kesztyűket, papucskákat az érsekújvári kórház koraszülött osztálya számára, akik oklevéllel köszönték meg önzetlen segítségüket” – mondta el bevezetőjében Drégely Júlia könyvtáros.

Húsvéti kiállítás Köbölkút
Bolya Szabolcs polgármester és Mocskos Éva alpolgármester
Fotó:  Bokor Klára

Karakán Annát barátja Fábián Klára képzőművész mutatta be. „Anikó a képzőművészet terén mindig nagyon ügyes volt, sok technikát ötvöz műveiben. Kívánom neki, hogy sikeres legyen, találja meg a saját útját” – fejtette ki Fábián Klára. Anikó hozzáfűzte, a 80-90-es években ő már festegetett, de múzsája elhagyta. „Alkotókedvem újra megjött, festegetek sokszor hajnalig, reggel kómásan takarítok, de minden ízemben érzem az inspirációt” – árulta el.

Húsvéti kiállítás Köbölkút
Fábián Klára és Karakán Anikó
Fotó:  Bokor Klára

Jana Holotová, Szűcs Mária és Szűcs Marianna a kézműves klub tagjai egyetértettek abban, hogy az új technikák megtanulása és a régiek fejlesztése mellett lényegében a találkozás az, ami mindannyiukat a klubba vonzza. A kiállítás fontos számukra, ilyenkor az emberek felfigyelnek munkáikra, többen lakásuk húsvéti díszítését is a kiállításon vásárolják meg.

Bolya Szabolcs polgármester megköszönte az alkotóknak, hogy vidám tavaszi hangulatot varázsoltak a könyvtárba és Mocskos Éva alpolgármester asszonnyal ajándékokat adtak át az alkotóknak és a közreműködő énekkaroknak.

Húsvéti kiállítás Köbölkút
A Csemadok mellett működő asszonykórus
Fotó:  Bokor Klára

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.