2022. március 27., 14:38

Szemét a köbölkúti vasút környékén

A Fenntarthatóbb Felvidékért mozgalom köbölkúti aktivistái a vasút mellett egy utánfutónyi hulladékot gyűjtöttek össze. A szemét elszállítását az önkormányzat biztosította.

szemétgyűjtés
önkéntesek
Fotó: facebook

Pék Pál, a Fenntarthatóbb Felvidékért mozgalom elindítója, a szemétszedés szervezője vallja, fontos a szemétért lehajolni, nem csak az irodából dolgozni jövőnkért.

Megtudtuk, nagyrészt az üzletben megvásárolt termékek csomagolásai voltak eldobálva. A szemetelők részben olyan lakosok, akik a háztartási hulladékot a természetbe, vagy esetükben a falu közepére helyezik a bokrok alá vagy közé. A fiatalok is többször az állomás környékén buliznak, sok az eldobott üveg, pléhdoboz, cigarettadoboz és édességek csomagolásai. Van egy harmadik típusú szemetelő is - azok az emberek, akik a vonatról leszállva dobják el a vonaton nassolt édesség csomagolását.

"Ez utóbbira talán megoldás lehetne, hogy nagyobb táblán felhívnák az utasok figyelmét arra, hogy a szemetelés büntetendő, és szelektív kukákat helyeznének ki az állomás környékére. Viszont ez sem egy garantált módszer a megelőzésre, mivel elsősorban az emberek gondolkozását kell ehhez megváltoztatni" - emelte ki Pék Pál.

A szemétszedés egy országos program része, melynek programgazdája és finanszírozója a RECobal gyártói felelősségvállaló szervezet, akik mind Köbölkúton, mind pedig országosan több mint 120 önkormányzatban finanszírozzak a szelektív hulladék elszállításának költségeit.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.