cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. november 25., 17:14

Köbölkúti beruházások

Szőcs Ferenccel Köbölkút polgármesterével a közelmúlt és a közeljövő beruházásairól beszélgetünk.

a vasúti állomás bekötőútja

A polgármester elmondta, a nyári hónapokban is folytak a kisebb-nagyobb munkálatok, mindig van mit újítani, javítani, ha meg akarnak felelni a jelen kor követelményeinek.

Elsőbbséget kapott a vasútállomás előtti szakasz, melyet újra aszfaltoztak, és parkolókat is kialakítottak.

Itt az orvoshoz menők biztonságosan tudnak parkolni, nem gátolják az azon az útvonalon közlekedő autóbuszokat. Mindemellett a zöldövezet kialakítása sem maradt el, a füves részben a fák és bokrok mellé padokat és kerékpárállványt is kihelyeztek.

Gondot jelent, hogy a nagy teherbírású gépjárművek egyre gyakrabban jelennek meg a mellékutakon. Ilyen járművek szállítják az építkezési anyagokat a lakosok ingatlanjaihoz, hogy modernizálják lakóterületüket. Ennek a negatív oldala az, hogy a nehéz súly alatt rongálódnak a község közútjai, amelyek már így is elöregedtek.

Ezért folyamatosan, számos aszfalttechnikát alkalmazva javítják a kialakult repedéseket és kátyúkat.

Épül a tájház tetőzete

Egy Nyitra megyei pályázaton keresztül sikerült felújítaniuk a tájház tetőszerkezetét.

A megye a tetőcserép megvételét, a község pedig az elvégzett munka anyagi oldalát állta. Ezen felül a kémény és az ereszek is megújultak.

Szeretnénk tájházunkat jó állapotban megőrizni az utókornak, hogy betekintést nyerhessen, miként folyt az élet az ilyen kézzel épített házakban

- hangsúlyozta Szőcs Ferenc.

A Stampay utcában a játszótérrel szembeni park is megújul, több szakaszban.

A munkálatokat hátráltatta a vírusjárvány, így a vállalkozók csak ebben az késő őszi időszakban tudtak nekilátni a munkálatoknak.

Sajnos most már az időjárás lesz a legnagyobb ellenfelünk

– fogalmazott a polgármester. Az itt található árkok elvezetik a környék forrásvizét, ezért nagyon fontos oldalfalaiknak a megerősítése. Hogy az eliszaposodást megelőzzék, betonelemekkel bélelték ki a legmélyebb pontokat. A következő lépés majd az új fák kiültetése és a füvesítés lesz.

Köbölkút - az árok megerősítése
Köbölkút - az árok megerősítése
Bízunk benne, hogy elkészülte után a park ezen szakasza is hasonlóan látványos és szép lesz, mint az első szakasz, ahol emlékművek és a színpad található

– mondja végszóként a polgármester.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.