2022. október 5., 19:18

Berényi: A sport közösségeket teremt – Átadták a többfunkciós sportpályát a dunaszerdahelyi szakközépben - KÉPEKKEL

A dunaszerdahelyi Szabó Gyula Közös Igazgatású Szakközépiskolában ünnepély keretek között ma átadták a Nagyszombat megye által támogatott többfunkciós sportpályát.

Multfunkc.-sportp.-Szabó_Gyula_Szakközép
Médialapozó
Fotó: Reczai Lilla
Jozef Viskupič, Vajda Angelika és Berényi József átvágják a szalagot

A 2022/2023-as tanévben új sportlétesítménnyel gazdagodott a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Közös Igazgatású Szakközépiskola. Több mint 195 ezer eurós támogatást különített el Nagyszombat megye önkormányzata a költségvetéséből, hogy támogassa a dunaszerdahelyi szakközépiskola udvarán felépített futball-, futó- és távolugrópályát.

Multfunkc.-sportp.-Szabó_Gyula_Szakközép
Fotó:  Reczai Lilla
Futballpálya és futópálya

A hivatalos megnyitón az iskola igazgatónője, Vajda Angelika köszöntötte az egybegyűlteket, aki hangsúlyozta, hogy:

,,A diákok mindennapi mozgásigénye óriási, ezért nem mindegy, hogy az energiájukat milyen környezetben, milyen körülmények közt vezetik le. (…) Ma közelebb kerültünk ahhoz, hogy korszerűen tudjuk biztosítani a rendszeres testmozgást számukra, amellyel az iskola hatni tud a felnövekvő nemzedékek fizikai fejlődésére is. Ez a létesítmény menedékhelye lehet a sportolni szerető fiataloknak” – jegyezte meg az igazgatónő.
Multfunkc.-sportp.-Szabó_Gyula_Szakközép
Fotó:  Reczai Lilla
Vajda Angelika igazgatónő beszéde

Az ünnepélyen felszólalt Berényi József, Nagyszombat megye alispánja, aki kijelentette, hogy örömmel vette az iskola vezetőségének kérvényét a sportpálya megépítésére. Annál nagyobb öröm számára, hogy sikerült megvalósítani a projektet.

A sport nemcsak a sportgimnáziumba tartozik, hanem minden iskola fontos alkotóeleme. Ennek az iskolának nem az az elsődleges feladata, hogy sportolók gyűjtőhelyévé váljon, hiszen számos szakot ki lehetne emelni az intézmény legjobbjai közül. A sport azonban közösségeket teremt, nem utolsósorban pedig javítja egészségügyi helyzetünket. A sportpálya létrejötte üdvös eredmény az iskola számára, továbbra is várjuk majd az intézmény korszerűsítéséhez szükséges ötleteket, javaslatokat a vezetőségtől. A megye pedig erejéhez mérten igyekszik majd eleget tenni a kéréseknek!” – fejtette ki Berényi József.
Multfunkc.-sportp.-Szabó_Gyula_Szakközép
Fotó:  Reczai Lilla
Berényi József alispán beszéde

A multifunkciós sportpályák és létesítmények kialakításának pénzügyi hátterét igazságosan ossza szét a megye az ország közoktatási intézményei között.

,,Bízom benne, hogy az iskola multifunkciós sportpályáját nemcsak az oktatás miatt használja majd ki a diákság, hanem a szabadidejüket is kedvükre itt tudják majd tölteni – tette hozzá Jozef Viskupič megyeelnök.

Multfunkc.-sportp.-Szabó_Gyula_Szakközép
Fotó:  Reczai Lilla
A meghívott vendégek

Az ünnepi beszédek elhangzása után Vajda Angelika, Berényi József és Jozef Viskupič a szimbolikus szalagátvágással hivatalosan is átadták a sportpályát a diákságnak.

Multfunkc.-sportp.-Szabó_Gyula_Szakközép
Fotó:  Reczai Lilla
A szimbolikus szalagátvágás

Az átadó a rátermett diákok kultúrműsorával színesült, végezetül lezajlott a DAC-csapat vendégjátékosai és a szakközépiskola futballcsapata közötti baráti mérkőzés, amelyet az iskola pom-pom lányainak szurkolótánca előzött meg.

Multfunkc.-sportp.-Szabó_Gyula_Szakközép
+7 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.