2020. január 22., 20:20

Átadták a multifunkciós sportpályát Füleken

A gimnázium épülete mögött az elmúlt év végén új multifunkciós pálya épült. Január 21-én, a használatbavételének hatósági engedélyezését követően, megtörtént a hivatalos átadása. A pálya a helyi gimnazistákat, az FTC labdarúgóit, valamint a széles nyilvánosságot fogja szolgálni - tájékoztatott Mikuš Kovácsová Klaudia szóvivő.

Médialapozó

A sportpálya építését az önkormányzat három különböző pénzforrásból finanszírozta. Egyik részét az a több mint 28 ezer euró összegű kormánytámogatás jelentette, melyet a város még a 2018-as kihelyezett füleki kormányülésen szerzett. Másik részét a Besztercebányai Megyei Önkormányzat, mint a gimnázium fenntartója, által fizetett 15 ezer euró összegű bérlet díj fedezte. A városi képviselő-testület ugyanis jóváhagyta a helyi gimnázium részére a pálya hosszú távú bérletét, amivel részben helyettesíteni próbálják a hiányzó tornatermet. A pálya építési költségei összesen több mint 58 ezer eurót tettek ki, melyhez a hiányzó részt az önkormányzat a saját forrásaiból pótolta.

Régóta használták diákjaink a gimnázium mögötti pályát, melynek állapota azonban már nem volt megfelelő. Az új pálya nagy előrelépés számunkra, és színvonalasabbá teszi a testnevelés oktatását

- nyilatkozta Péter Juraj, a gimnázium igazgatója.

A pályát szimbolikus kezdőrúgással adták át, mellyel egyben megnyitották az FTC labdarúgóinak téli felkészülését is. A helyi futballistákon és gimnazistákon kívül azonban a nagy nyilvánosság is használhatja. Az érdeklődők Tóth Tibornál, a Közhasznú Szolgáltatások igazgatójánál vagy Péter Juraj iskolaigazgatónál jelentkezhetnek, hogy megállapodjanak a használat feltételeiben.

+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.