2019. június 26., 09:04

Multifunkcionális sportpálya Perbenyíkben

Jelentős  nap volt tegnapi a Perbenyíki Szakközépiskola életében. Átadták ugyanis az iskola multifunkcionális sportpályáját. Dubík István iskolaigazgató a nyugdíjba vonulása előtti utolsó héten még „megajándékozta” intézményét egy olyan sportlétesítménnyel, amelyet a gyerekek, a diákok és a falu lakói egyaránt használhatnak majd. 

rastislav-trnka-es-dubik-istvan.jpg
Médialapozó
Fotó: Zsebik Ildikó

Amikor Dubík úr 1991-ben az iskola élére került, tisztában volt azzal, hogy diákjaik számára szűkösek a sportolási lehetőségek, de csak egy konditermet tudtak kialakítani az épületben, hiszen a Mailáth kastély történelmi falai, amelyek egyúttal a nemzeti kulturális örökségnek is részét képezik, nem tették lehetővé például egy tornaterem építését. Mára az igazgató úr kitartása meghozta gyümölcsét.

A kormányhivatal oldalán megjelent felhívásra az iskola kidolgozott egy projektet, amelyet egy szerkesztett költségvetéssel, illetve egy kérvénnyel együtt benyújtott a Sport fejlődésének támogatása 2018 című pályázatra. A kérvényben állami támogatást kértek arra hivatkozva, hogy az iskolának nem adottak a feltételei a sport és a testedzés színvonalának emeléséhez, ráadásul diákjaik zöme szociálisan hátrányos helyzetű családokban él Szlovákia egyik legszegényebb járásában.

A közönség egy része
Fotó: Zsebik Ildikó
A közönség egy része

Sikerrel jártak, hiszen állami támogatásból elkészült a sportpálya, amelyre  37 000 €-t  nyertek el, míg a megye kiegészítette azt a hiányzó 19 640 €-val. A létesítményt április 29-én kezdték el építeni és május 17-én lett kész.

Az igazgató úr mindenkinek köszönetet mondott, aki hozzájárult ahhoz, hogy megtörténhetett a többfunkciós sportpálya ünnepélyes felavatása és birtokba vétele.

Kassa megye elnöke, Rastislav Trnka is személyesen üdvözölte az egybegyűlteket, akik között ott volt még a megyei hivatal igazgatója, a sportosztály vezetője, a megye bodrogközi képviselői, a járás első embere, Rastislav Petrovič, polgármesterek, iskolaigazgatók, pedagógusok, gyerekek. A mai, illetve a leendő diákok nevében Martin Kasinec köszönte meg a pályát, amely hozzájárul a fiatalok egészségmegőrzéséhez, aktív kikapcsolódásához, szabadidejük értelmes eltöltéséhez.

A kezdőrúgás
Fotó: Zsebik Ildikó
A kezdőrúgás

A szalag ünnepélyes átvágása után a futball rajongói máris birtokba vették azt, a kezdőrúgást pedig a megye elnöke végezte el.

rastislav-trnka-es-dubik-istvan.jpg
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék