Demkó Attila

2021. augusztus 21., 18:30

Demkó Attila az afganisztáni helyzetről: Pénz és biztonság kell a helyieknek, nem nyugati modell!

Korrupció, alkalmatlanság, lopás és csalás jellemezte az afgán reguláris hadsereg egy részét. Az összeomlás hosszútávon elkerülhetetlen volt nyugati segítség nélkül, a sebessége azonban mindenkit meglepett. Szakértőt kérdeztünk!

2021. április 29., 19:45

Geopolitikai interjúsorozat Demkó Attilával, III. rész: A következő tíz-húsz évben a túlnépesedés lesz a legfontosabb problémánk, nem a klímaváltozás

Miért nem a klímaváltozás a legnagyobb problémánk? Népességszabályozás nélkül megmenthetjük-e a bolygót? Sci-fi vagy valóság a vízért folytatott nagy háború? Zárul a ma7 médiacsalád Demkó Attilával készített geopolitikai interjúsorozata.

2021. április 22., 19:32

Geopolitikai interjúsorozat Demkó Attilával, II. rész: A XXI. században is a nemzet és a vallás a világ eseményeinek mozgatója

Az ismert külpolitikai szakértőt kérdeztük az amerikai dominancia hanyatlásáról, a "stratégiai álom" mibenlétéről, a kínai nagy ugrásról és arról, mi mozgatja a világpolitikát.

2021. április 15., 18:37

Geopolitikai interjúsorozat Demkó Attilával, I. rész: A háború nem egy számítógépes játék, a teljes kontroll illúzió

"Ukrajnáért senki nem akarja kirobbantani a harmadik világháborút, még az Egyesült Államok sem." A sorozat első része az orosz-ukrán kérdésre fókuszál.