2022. november 25., 12:54
Frissítve: 07:26

Kizárt az idegenkezűség Milan Lučanský halálának ügyében

Kizárta az idegenkezűséget az Eperjesi Kerületi Ügyészség Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitány halálával kapcsolatban.

Fotó: TASR

A vizsgálat eredményei alapján elutasította az Ellenőrzési Szolgálati Hivatalnak (ÚIS) a vizsgálat megszüntetésével kapcsolatban emelt panaszait – közölte pénteken Pavol Matija eperjesi kerületi ügyész.

Nem történt bűncselekmény, nincs ok az ügy átminősítésére. Voltak következmények, de az idegenkezűséget kizárták"

- mondta az ügyész a cellában elszenvedett sérülések kapcsán felmerült gyanúkra reagálva.

Sem az ÚIS nyomozója, sem az ügyész nem állapított meg olyan tényeket, amelyek indokolnák a büntetés-végrehajtási intézet dolgozóinak büntetőjogi felelősségre vonását.

Nem igazolódott be, hogy Lučanský esetében elmulasztották volna a kötelezettségüket, vagy nem intézkedtek volna volna megfelelően.

Matija közölte, hogy a vizsgálat pártatlan és szakszerű volt, mentes mindenféle külső befolyástól.

Marek Švagerko ügyész elmondta, a nyomozás keretében számos intézkedést hajtottak végre, három sértettet hallgattak ki, összesen 87 kihallgatást, három szembesítést hajtottak végre, több szakértőt meghallgattak, rekonstruálták az ügyet, összesítették a szakértői jelentéseket, iratokat és dokumentumokat.

Milan Lučanský volt országos rendőr-főkapitány 2020 december 29-én öngyilkosságot kísérelt meg az eperjesi börtönben, aminek következtében december 30-án meghalt.
 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.