2021. február 2., 20:03

Még mindig nem zárult le Milan Lučanksý halála körüli vizsgálat

Több személyt is meghallgattak Milan Lučanský volt rendőrfőkapitány halála kapcsán.

mikulec kovarik
Fotó: TASR

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter, Peter Kovařík jelenlegi rendőrkapitány és Peter Kysel a Különleges Ügyészség Hivatalának a volt felügyelője tettek tanúvallomást az ügyben.

A bizottság elnöke, Juraj Krúpa (OĽaNO) elmondta,

a kérdések elsősorban a történtekre, a levelezésre, illetve a családdal való kapcsolattartás alakulására irányultak.

A bizottság alelnöke, Denisa Saková (független) azt kifogásolta, hogy a nyomozó, aki a jelenlegi ügyet vizsgálja, nem jelent meg, ahogy azt egyébként a képviselő kérte. Azokra a kérdésekre, amelyekre Kovařík nem tudott élőben válaszolni, írásban fog majd- derült ki.

Peter Kysel elmondta, a kérdések főleg arra irányultak, hogy a fogvatartás során nem történt-e jogsértés, illetve, hogy a volt rendőrfőkapitány családjával folytatott telefonbeszélgetése nem befolyásolta-e az eseményeket.

A rendőrkapitány hozzátette, a bizottságon belül elsősorban technikai kérdésekkel foglalkoztak, tényszerű kérdések nem kerültek szóba.

Roman Mikulec belügyminiszter szerint a kérdésekre meglehetősen átfogóan válaszoltak. Egyetértett azzal is, hogy folyamatban lévő nyomozásról nem adhatnak ki több információkat.

Juraj Krúpa (OĽaNO) a bizottság elnöke elmondta,

ezt az esetet már minden szempontból megvizsgálták, a bizottság tagjai a keddi tárgyalásról írásban is megkapják a feltett kérdésekre a válaszokat.

Milan Lučanský volt rendőrfőkapitány 2020.december 30-án rejtélyes körülmények között hunyt el. Minden jel szerint öngyilkosság történt. A halálának okait egy felállított különleges bizottság vizsgálja.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.