magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. június 23., 17:07

Karib-tenger kalózai, Rómeó és Júlia valamint Trónok harca Somorján

Áprilisban portálunkon is ajánlottuk a Harmonia Classica kamarazenekar tavaszi koncertjét, amikoris a vírusos időszak után először állt a somorjai csapat újra közönség előtt. Azóta a zenekar fellépett Somorja város díjátadó ünnepségén, valamint a dunaszerdahelyi zenei napokon is, június 2-án. Pénteken hazai környezetben, a volt Paulánus kolostor felújított belső udvarán lép fel az együttes, akik ezúttal filmzenékkel szórakoztatják majd a közönséget. Portálunk ezúttal a zenekar művészeti vezetőjét, Hegyi Brigittát kérdezte a holnapi koncertről és a további idei tervekről.

Harmonia Classica

A zenekarról szóló leírásokban az szerepel, hogy a csapat klasszikus zenét játszik. Mikor s miért döntöttek úgy, hogy megpróbálkoznak ezzel a műfajjal is?

A zenekar célja a klasszikus zene mellett a más műfajok megismertetése is a közönséggel és nem utolsósorban a zenekarnak is fontos, hogy a klasszikus zene mellett más műfajban is otthonosan mozogjon.

Sokadik alkalommal játszanak a volt Paulánus kolostor falai között. Miért szeretnek itt játszani?

Az ilyen csodálatos falak között mindig öröm játszani. Ez a hely kizárja a rohanó világot, megnyugvással tölt el bennünket és úgy érezzük a közönséget is.

Milyen repertoárral készülnek? Természetesen nem kell lelőni a legmenőbb darabokat.

Ez alkalommal eltértünk a klasszikus komolyzenétől és filmzenével készülünk, de a repertoárt úgy válogattuk össze, hogy azért méltó legyen a hely szelleméhez.

S végül hogy néz ki az év második felének programja a zenekar számára?

Az év második felében a repertoárral az adventi időszakra fogunk összpontosítani. Tervben van még ősszel egy jótékonysági koncert a sámoti templomban és bízunk benne, hogy ebben az évben végre megvalósulhat az elmaradt adventi koncertünk a budapesti magyarság házában.

A koncertre a Korona Udvar Zenei Napok keretein belül kerül sor, pénteken, július 24-én, 18 órai kezdettel a volt Paulánus kolostorban.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.