2022. május 26., 14:34

Vadonatúj, kétnyelvű falutáblát kapott Királyrév

Jobban kell majd ügyelni egy ideig a Galántai járási Királyrévben az utazási sebesség betartására. Királyrév faluja ugyanis két irányban bővült. Nádszeg felé és Úrföld felé is kitolták a falu határait. A Nádszeg felé mutató kétnyelvű falutábla a legújabb szabványok szerint készült.

Királyrév falutábla
Médialapozó
Fotó: Agócs Gergely
Új falutábla Nádszeg és Királyrév között

Bővült a mátyusföldi Királyrév faluja. Rövidesen beköltözhetnek a lakók a vadonatúj önkormányzati lakásokba. A lakásokat az Úrföld és a Nádszeg felé vezető másodosztályú főút deltájában építették fel, a júniusi hónap égén költözhetnek be az új lakók. A jövendőbeli lakók nagy többsége királyrévi gyökerekkel rendelkezik, a falunak sikerült megóvnia a magyar arculatot is, a huszonnégy kiosztott lakásból huszonháromba magyar ajkú lakók költöznek be.

Az infrastruktúra és a lakások környékén megnyitott új utca miatt szükségesnek és biztonságosabbnak látták kitolni Királyrév falu határait is.

A faluból egyenes szakaszú főút vezet ki Nádszeg felé, a helyiek tapasztalatai azt mutatják, hogy a futballpályánál, a falutábla előtt már bizony nagyon is gyorsítanak az autósok. Nem beszélve a településen naponta áthaladó több ezer teherautóról és kamionról. A teherforgalom zajainak kiszűrése és biztonsági kérdések miatt is az új bérlakások körüli téregységet betonkerítéssel veszik körbe.

A falu határait két irányba tolták el, pár száz méterrel Úrföld felé és szintén ugyanennyi méterrel lett hosszabb Királyrév Nádszeg felé is.

Úrföld felé a régi kétnyelvű táblát helyezték odébb, míg a forgalmasabb főút mentén, Nádszeg felé már a legújabb szabványoknak megfelelő vadonatúj, kétnyelvű táblát készíttettek – magyarázta Agócs Gergely, Királyrév polgármestere.

Az új szabvány szerint már nem két tábla van egymás alatt, hanem egy nagyméretű fehér táblán szerepel a falu neve, felül szlovák, alul magyar nyelven.

A szlovák elnevezés fekete, míg a magyar kék keretet kap.

Királyrév falutábla
+2 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.