cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. március 12., 15:04

Közel 4600-an érettségiznek Kassa megye középiskoláiban

A hét folyamán a Kassa megye fenntartásába tartozó középiskolákban, 63 intézményben összesen 4598 diák tesz írásbeli érettségi vizsgát. Magyar nyelvből és irodalomból 157-en érettségiznek.

érettségi, írásbeli érettségi
Fotó: TASR

Az idén az írásbeli érettségi vizsgák március 12. és 15. között zajlanak. A megyei fenntartású középiskolákban összesen 4598 diák tudását mérik fel. Közülük legtöbben, 3180-an szakközépiskolába járnak, az érettségiző gimnazisták száma 1420 – tájékoztatott Kassa megye.

Az idei iskolaévben Kassa megye területén a legtöbben, 171-en a nagymihályi szakközépiskolában tesznek írásbeli érettségi vizsgát, őket a kassai elektrotechnikai szakközépiskola és a Watson utcai kereskedelmi akadémia diákjai követik, mindkét intézményben 167 érettségizővel.

Magyar nyelvből és irodalomból 157 diák tesz írásbeli érettségi vizsgát. Bilingvális formában, azaz angol nyelven 388-an érettségiznek.

A megyei fenntartású középiskolákban az idén négy új szak diákjai érettségiznek. Ők az intelligens technológiák, az intelligens és digitális rendszerek kezelése, valamint a digitális technológiák programozása szak diákjai a kassai IT-szakközépiskola (Ostrovského 1), illetve a banki ügyintéző szak végzősei a Watson utcai kereskedelmi akadémián – mutatott rá Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

A szóbeli érettségi május 20. és június 7. között vár a végzős tanulókra.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.