2024. március 18., 20:25

Kiállítás Rudolf Schuster fotóiból

Rudolf Schuster volt köztársasági elnök fényképeiből nyílt kiállítás Kassán, a Szlovák Műszaki Múzeumban.

Rudolf Schuster, volt köztársasági elnök, Kassa
Galéria
+6 kép a galériában
Fotó: Fábián Gergely

Közismert Rudolf Schuster szeretete az utazás és a fényképezés iránt. Karrierje során szinte az egész világot bejárta, sokszor olyan helyekre is eljutott, ahová csak kevés turista látogathat. A kassai Szlovák Műszaki Múzeumban (STM) nyílt, Mobillal festve című kiállításán mégis a szűkebb pátriájában készült fényképeit láthatja a közönség. Kassa, Mecenzéf, Jászó, Stósz, Dénes, Rozsnyó és más környékbeli települések szolgáltak helyszínként makrófotóihoz, amelyek ragyogó színekkel ragadják meg a természet szépségeit, közelről.

Rudolf Schuster, fénykép, fotó, kiállítás, Kassa, STM
Fotó:  stm-ke.sk

Mint Rudolf Schuster elmondta, a mecenzéfi táj tanította meg őt arra, hogy felfigyeljen a természeti szépségekre, megismerje és megszeresse azokat, nemcsak otthon, hanem Szlovákia más részeiben és a nagyvilágban egyaránt.

„Ezzel nem mondok semmi újat, hisz a természet a legnagyobb festő, szobrász, építész, egyszerűen felülmúlhatatlan. Az ember, legyen akár a legnagyobb géniusz, igyekezzen bármennyire, nem tud olyan művészi alkotást létrehozni, mint a természet. Kérem, tekintsenek az én kísérletemre úgy, mint néhány bepillantásra a természet világába, makrófényképek által” – fogalmazott a volt államfő.

A kiállítás május 26-ig látható Kassán, a Szlovák Műszaki Múzeumban (Fő utca 88).

Rudolf Schuster, fénykép, fotó, kiállítás, Kassa, STM
Galéria
+6 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.