2023. november 26., 19:36

Magas brazil állami kitüntetést kapott Rudolf Schuster

November 20-án, hétfőn írta alá a Brazil Szövetségi Köztársaság elnöke, Liuz Inácio Lula da Silva azt a rendeletet, amely az 1999 és 2004 között köztársasági elnöki posztot betöltött Rudolf Schusternek, a z ország legmagasabb állami kitüntetésének, a Rio Branco Érdemrendnek a Nagykereszt fokozatát adományozza.

Schuster Brazíliában
Schuster Brazíliában
Fotó: TASR

A kivételes díj odaítélése a Brazília – Schuster-expedíció IV. című könyv megjelenéséhez kapcsolódik, amely kizárólag a Schuster család tagjai által készített hiteles fényképekkel, valamint Rudolf Schuster szövegével

örökíti meg a brazil belföld közel 90 éves fejlődését, ugyanazokról a helyekről és ugyanazokból a nézőpontokból.

A könyv a világon így egyedülálló azáltal, hogy dokumentálja Brazília ugyanazon őslakos, indián lakosainak életét (nemcsak) 1928-tól (az elnök apjának és nagybátyjának első expedíciója) 2014-ig (egyelőre az utolsó, negyedik brazil expedíció, amelyre a korábbi államfőt az unokája is elkísérte) egyetlen család által.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.