2020. szeptember 22., 11:54

Javában zajlanak a Trianoni – emlékmű előkészületei

A Csemadok Nógrádi Területi Választmánya és Alapszervezetei október 4-én, Füleken és Fülekpüspökiben emlékeznek meg a trianoni békediktátum 100. évfordulójáról. A rendezvény fontos része az emlékjelhagyás, melynek javában zajlanak az előkészületei.

Médialapozó
Fotó: Csemadok Nógrádi Területi Választmánya

A Csemadok Nógrádi Területi Választmánya és Alapszervezetei méltó módon szeretnének megemlékezni a kerek jubileumról. Mivel a rendezvényt közadakozásból valósítják meg, ezért a szervezet felhívással fordult a nógrádi magyarokhoz, hogy akik fontosnak tartják ezen eseményt, támogassák anyagilag.

A nemzeti összetartozás napjától kezdődően elindult a gyűjtés, és a befolyt összegből készül el az emlékmű, melyet a fülekpüspöki kultúrház előtt lepleznek le október 4-én.

Trianon emlékmű
Kép forrása: Csemadok Nógrádi Területi Választmánya

„Miután közadakozásból kívánjuk az emlékművet felállítani, nagyon reméljük, hogy a nógrádiak összefogásával ezt sikerül elérni. Eddig több mint 2000 euró gyűlt össze. Bízunk abban, hogy ez az összeg még gyarapodni fog”- nyilatkozta Galcsík Károly, a Csemadok Nógrádi Területi Választmányának titkára, hozzátéve:

egy elkülönített számlaszámra várják továbbra is a pénzbeli adományokat (SK73 5200 0000 0000 1875 7378, VS: 19200604, KS: 0558).

Az emléknap programja már összeállt. Október 4-én, vasárnap, 13 órától a füleki magyar közösségi házban rövid kultúrműsorral kiegészítve felavatják az emléktáblát, majd a Hősök terén koszorúzással folytatódik a program. Ezt követően 15 órától Fülekpüspökiben Dr. Raffay Ernő történész előadására várnak minden érdeklődőt.

A Trianoni Emlékmű felavatására 16.30 órától kerül sor a kultúrház előtti téren, amit ünnepi emlékműsor követ. A szervezők minden emlékezni vágyót szeretettel várnak!

+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék