2021. július 10., 09:13

Itt végeznek koronavírus-teszteket a Lévai járásban. Mutatjuk

A 2021. július 1-jétől érvénybe lépett kormányrendelet számos tesztelőpont bezárásáról rendelkezett, s azt is leszögezte, hogy az antigéntesztelésért fizetni kell. Azóta kizárólag egészségügyi intézmények és magáncégek működtethetik a tesztelőállomásokat.

Fotó: vZdravotnictve.sk

Léván az AGEL csoport által működtetett kórházban továbbra is mód van PCR-tesztelésen részt venni, augusztus 31-éig 49,90 euró ellenében, szeptember 1-jétől 60 euróért.

A PCR-tesztelés csupán abban az esetben ingyenes, amennyiben azt orvos vagy a Regionális Közegészségügyi Hivatal rendeli el; szintén díjtalan a teszt azoknak a 10 éven feletti gyermekeknek, akik nyári táborban vesznek részt.

A lévai kórházban zajló PCR-tesztelésre a 036 637 96 63-as telefonszámon vagy a www.agellab.sk honlapon regisztrálhat. Ugyanitt 25 euróért antigén tesztelést is végeznek, munkanapokon 8 és 15 óra között.

A járási székhelyen, a SWOT Kft. Vörös hadsereg utcai (Ulica Červenej armády) mintavételi pontján 20 euró egy antigén teszt ára.

Munkanapokon 8 és 16 óra között, hétvégén 8 és 12 óra között tartanak nyitva. Keddenként és szerdánként 8 és 16 óra között, szombaton és vasárnap pedig 8 és 12 óra között PCR-tesztelésre is lehetőség van, 60 euróért. Előzetes regisztráció nélkül is várják a lakosokat.

A SWOT Kft. Ipolyságon és Zselízen is működtet mintavételi pontot.

A tesztelőállomás Zselízen a Béke utcában hétköznapokon 8 és 13 óra között, hétvégéken 8 és 12 óra között van nyitva. A szolgáltatás itt is fizetőssé vált; egy antigén teszt ára 20 euró. Hamarosan PCR-tesztelésre is lehetőség lesz.

Ipolyságon a SWOT Kft. jóvoltából a határátkelőnél végzik az antigéntesztelést a zselízivel megegyező nyitvatartási időben.

A helyi kórház területén csak PCR-tesztet lehet igényelni, 70 euróért cserébe. Minden kedden, szerdán és csütörtökön 7 és 8 óra között érhető el a szolgáltatás.

Megosztás
Címkék