lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. szeptember 13., 08:18

Gyimesi Szepsiben: Béke, biztonság, család

Béke, biztonság, család. Ez a mi politikánk három fő pillére – mondta Gyimesi György Szepsiben, a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontban tartott beszélgetőesten, ahol Iván Tamás és a környékbeli képviselő-jelöltek társaságában találkozott a választókkal.

politika, kampány, Szövetség, Szepsi, Gyimesi György
Galéria
+15 kép a galériában
Fotó: Fábián Gergely

Iván Tamás elmondta, a beszélgetőestek sorozatának célja, hogy köntörfalazás nélkül beszéljenek a politikáról, a felvidéki magyar jövőről és olyan parlamenti képviseletről, amely szakmaiság, minőség és hatékonyság tekintetében a legmagasabb színvonalon képviseli a közösségünket. Úgy fogalmazott, a Szövetség szakmailag felkészült, politikusai ismerik a régiókban élők gondját-baját, céljait és vízióit, emellett ez az egyetlen magyar párt, és van esélye bejutni a parlamentbe.

politika, kampány, Szövetség, Szepsi, Gyimesi György
Fotó:  Fábián Gergely

Gyimesi György hangsúlyozta, a választók a fontosak, ők döntik el, lesz-e magyar képviselet a parlamentben, ők az a hang, amit nekik képviselni kell, egyenes gerinccel, bátran, nem meghunyászkodva.

Felidézte, a telepesek bőrökért és üveggyöngyökért vásárolták meg Manhattan szigetét a helyi indiánoktól. Mint mondta, nem szeretné, ha a felvidéki magyar közösség hasonlóan járna, hisz nekünk is van egy közös vagyonunk. Van egy szellemi vagyonunk, kultúránk, helytállásunk, büszkeségünk, hagyományaink. Ezeket csak eladni lehet vagy kőkeményen megharcolni értük, hangsúlyozta.

Szeptember 30-án én nem vásárba szeretném vinni a felvidéki magyar értékeket, hanem csatába, amit önökkel, a választókkal szeretném megnyerni”

– fogalmazott.

Mint mondta, az említett értékeink soha nem voltak még ilyen nyomás alatt. Soha nem akarták elvenni mindazt, amit a szüleinktől kaptunk, és amit nekünk kötelességünk átadni a gyerekeinknek. Soha nem volt ekkora nyomás az egyházakra, a keresztény kultúránkra, a hagyományos családra, a szegényekre, akiktől azt a kicsit is el akarják venni és oda akarják adni a gazdagoknak és a nagyhatalmaknak. Úgy fogalmazott, a dumából már elég volt, elérkezett a tettek ideje.

politika, kampány, Szövetség, Szepsi, Gyimesi György
Fotó:  Fábián Gergely

Megjegyezte, sokszor mondták már neki, hogy a felvidéki magyar választópolgár csalódott, nem hisz a politikusoknak, nem adja szavazatát magyar pártra, mert sokszor ráfázott, és eddig mindez igaz is volt. Az utóbbi időben azonban úgy látja, mindez megváltozott, új, erős, pozitív energiát érez mindenhol, ahol jár.

Van értelme a Szövetségre szavazni. Azt a négy karikát, ami mindannyiunk kezében van, a legjobb megfontolás alapján adják annak a jelöltnek, akiről azt hiszik, hogy megérdemlik”

– mondta.

Leszögezte, egy konzervatív országban szeretne élni, egy konzervatív kormányban szeretne dolgozni az emberek jólétéért, mert már nem engedhetjük meg magunknak, hogy a nagyhatalmak érdekeit szolgáljuk és kiszolgáljuk. Hozzátette, biztonságot akarnak teremteni az országban, elutasítják a migrációt és az ezáltal a mi kultúránkra nehezedő nyomást. Ugyanakkor tisztelik a hagyományos családot, azt mondva, aki dolgozik és gyermeket nevel, azt ezért nem szabad büntetni, pedig Szlovákiában ma ez így történik.

Béke, biztonság, család – ez a mi politikánk három fő pillére. (…) Ma ezek állnak a legnagyobb nyomás alatt. Ellen fogunk állni! Van 148 derék társam, akiknek ez a három dolog szent. Ha önöknek is szent, és megtisztelnek minket azzal, hogy bizalmat szavaznak nekünk, akkor mi nemcsak hálásak leszünk, hanem bebizonyítjuk önöknek, hogy a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez”

– mondta Gyimesi.

politika, kampány, Szövetség, Szepsi, Gyimesi György
Fotó:  Fábián Gergely

Iván Tamás arról beszélt, az elmúlt években Magyarország rengeteg támogatást nyújtott a felvidéki magyarságnak, amiért hálásak vagyunk, viszont az is látni kell, hogy a mindenkori szlovák államtól sosem kaptunk ilyen támogatást.

A kampány során az a célom, hogy ezt a támogatást számon kérjük Pozsonyból. Nem lehet, hogy mindenkivel törődnek, csak a déli és keleti régiókkal nem. A fejlesztések, beruházások többnyire északon valósultak meg, aminek az eredménye, hogy a déli és keleti járásokban a legmagasabb a munkanélküliség, itt a legvékonyabbak a pénztárcák. Ha mi nem teszünk ez ellen, akkor senki sem fog tenni ellene”

– fogalmazott. Hozzátette, csak úgy tudunk változtatni a dolgokon, ha olyan parlamenti képviseletünk lesz, amely nemcsak törődik Kelet- és Dél-Szlovákiával, hanem innen származik és felkészülten tudja ezt a régiót képviselni.

politika, kampány, Szövetség, Szepsi, Gyimesi György
Fotó:  Fábián Gergely

A Kassa-környéki járás képviselőjelöltjeit Gergely Papp Adrianna mutatta be, aki egy kérdésre válaszolva elmondta, az önkormányzati reform mindenkinek rossz lesz, aki vidéken él. Rámutatott, Szlovákia berendezkedése vidékies, így nálunk nem működnek a nyugatról átvett minták, az agglomerációknál bevált példák.

Nálunk ez nem működhet, túl nagy távolságok vannak az egyes települések között. Nemcsak a magyar kisebbséget, a magyar falvakat fogja tönkre tenni a reform, hanem az egész vidéki életet. Amíg a parlament nagy része pozsonyi és a főváros környéki, addig nem várhatunk sikereket és fellendülést vidéken”

– húzta alá.

politika, kampány, Szövetség, Szepsi, Gyimesi György
Fotó:  Fábián Gergely
politika, kampány, Szövetség, Szepsi, Gyimesi György
Galéria
+15 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.