cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. június 3., 07:55

Egyetértés a rimaszombati közéleti fórumon

Az első alkalommal megtartott közéleti fórummal kezdetét vette a rimaszombati JúniusFeszt. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy az elmúlt hetek történései ellenére, vagy éppen azok jóvoltából a Szövetség párt egységesebb lett, mint korábban bármikor volt.

Közéleti fórum a JúniuszFeszten
Fotó: Virsinszky Tamás/ma7.sk

A péntek délutáni panelbeszélgetésen a szervezők nevében Halász Attila üdvözölt mindenkit, majd röviden ismertette a Júniusfeszt 2015-től íródó történetét, illetve az idei fesztivál programját. A meghívott vendégeket Cziprusz Zoltán, a rendezvény társszervezője köszöntötte.

Az ,,Egységben a Szövetség!" mottóval meghirdetett beszélgetés résztvevői: Forró Krisztián, Gyimesi György, Agócs Gergely, Mag Fodor Enikő, valamint a platformok elnökei Berényi József (MKP), Orosz Örs (Összefogás), illetve Pál Attila (Híd), akit éppen a mai nap folyamán választottak meg a Szövetségben maradt Híd-platform elnökének, ezért ő vette át Vavrek István helyét a fórumon.

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke az aktuális politikai helyzetről kijelentette, hogy nem a párt szakadt szét, csupán abból önös érdekek mentén kiléptek egyes képviselők. Az ő távozásukkal végső soron pedig csak erősödött a Szövetség. Egyúttal gratulált Pál Attilának és örömét fejezte ki, hogy a Szövetségben maradt Híd-platform rendezte sorait és vasárnap estére felállhat az új vezetősége, innentől kezdve lesz a platformnak OT-elnöke, összeülhet a grémium és az elnökség is teljes létszámban fog tudni működni. Ez a közelgő választások miatt is fontos – mutatott rá Forró.

A pártelnök szerint az őszi önkormányzati választások megmutatták, hogy helyi szinten jelentős sikereket képes elérni a Szövetség, a továbbiakban arra lesz szükség, hogy ezeket az eredményeket országos szinten is képesek legyenek hozni. Gyimesi György csatlakozásával meglátása szerint nagyobb esélye lesz a pártnak, hogy megugorja a parlamenti küszöböt.

Berényi József hangsúlyozta, Gyimesi felvételét a listára a józan ész diktálta, s a Szövetség továbbra is megmarad olyan gyűjtőpártnak, mint amilyen az MKP is az volt.

Kiemelte, hogy a Szövetséget nem terhelik a Smer-kormány botrányai, és a Matovič, illetve Heger-kormányok tehetetlensége, ami jó kiindulási alapot jelent az előrehozott választásokhoz.

„Azok maradtak itt, akik a megmaradás pártján állnak” – jelentette ki Orosz Örs, köszönetet mondva azoknak a hidas politikusoknak, akik maradtak a Szövetségben, külön kiemelve Pál Attilát és Andruskó Imrét. 

Pál Attila, a Híd-platform új elnöke ismertette, hogy a platform tagjainak mintegy 80%-a maradt a Szövetségben és ők mindannyian ellenzik a további megosztást.

Gyimesi György szerint a kulcskérdés az, hogy vissza tudja-e nyerni az emberek és a választók bizalmát a Szövetség.

Soha nem volt még ilyen egységes ez a párt. A mostani választási listán csak az nincs ott, aki nem akart ott lenni  – hangsúlyozta Gyimesi.

Agócs Gergely és Mag Fodor Enikő a megyei képviselet fontosságáról beszéltek és arról, hogy ennek már az őszi választási sikerek óta látható eredményei vannak. A közösségünk fejlődése érdekében ezt a sikeres helyi és megyei
együttműködést kell átvinni országos szintre.

 

A Júniusfeszt programjairól és a közéleti fórumról bővebben olvashatnak a Magyar7 hetilap következő számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.