2020. november 25., 09:34

Nyissuk ki az iskolákat! Sürgeti Gröhling

Nagyon jó lenne, ha valamilyen módon meg tudnánk egyezni az iskolák megnyitásáról, közölte Branislav Gröhling oktatási miniszter a kormány szerdai ülése előtt.

Fotó: TASR

Ha az egész folyamatot el akarjuk indítani még karácsony előtt, akkor nem lenne jó december 15 után döntést hozni, mert akkor már felesleges lenne, véli a tárcavezető. Ugyanakkor hozzátette, arról, hogy az alapiskolák felsőtagozatos diákjai és középiskolások visszatérhetnek-e az iskolapadokba, a központi válságstáb dönt.

Ha a központi válságstáb a járványügyi szakemberek vagy mások alapján dönt, akkor az alapján fogunk eljárni”

– mondta.

A felsőtagozatosok és a középiskolák diákjai október 26 óta nem járnak iskolába, távoktatásban részesülnek. Az egyetemisták az egész téli szemesztert ilyen formában abszolválják. Csak az óvodásokat és az alapiskolák alsótagozatos tanulóit, valamint kis csoportokban – 5 diák+1 pedagógus – a hátrányos helyzetű gyermekeket oktatják jelenléti formában.

A központi válságstáb hétfőn  (november 23-án) a diákok iskolába való visszatérésének lehetőségéről is tárgyalt. Egyelőre azonban nem enyhítettek az október vége óta érvényben lévő szigorú intézkedéseken.

Igor Matovič kormányfő már meglebegtette, hogy a diákok az év végéig még két hétre visszatérhetnének az iskolába. Részleteket azonban nem közölt.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék