2024. május 27., 19:00

Hatvanöt diák a zöld asztalnál a galántai magyar gimiben

Megkezdődtek az idei érettségi vizsgák a Galántai Kodály Zoltán Gimnáziumban. Az első „Covid – évfolyam” vívja meg élete első nagy megmérettetését. Az igazgató szerint ez az évfolyam magasra tette a mércét.

Galántai Kodály Zoltán Gimnázium
Galántai Kodály Zoltán Gimnázium
Fotó: Szomolai Andrea

Hatvanöt fiatal érettségizik május 27 – 30 között a hetvenéves Galántai Kodály Zoltán Gimnáziumban. A fiatalok a kötelező magyar, szlovák, idegen nyelv tantárgyakon kívül biológiából, kémiából, matematikából, fizikából, informatikából, geográfiából és történelemből is jelentkeztek érettségizni.

Ők az első Covid évfolyam, akik a gimnáziumi tanulmányaik első két évét gyakorlatilag online oktatásban töltötték. Izgalmas kérdés, hogyan mutatkozik ez majd meg az eredményeken. Természetesen az idén is vannak roppant jól és kevésbé korrektül felkészült tanítványaink is, de összességében véve azt lehet mondani, egy legendás, tehetséges évfolyam távozik majd tőlünk, akiket nagyon nehéz lesz pótolni. Sokszor mondjuk tanárként, mennyire fognak hiányozni, és ilyen almák többet nem teremnek azon a bizonyos fán, de aztán mindig jönnek tehetségek, szorgalmas, kiváló diákok. Velük azonban tényleg sokat megéltünk – a legtöbbjük játszott a Tsízióban, volt itt egy Mamma Mia, egy Holt költők társasága, egy 70. évfordulós ünnepség”

– emlékezik vissza Marsal János, az intézmény igazgatója. Az a statisztika, hogy diákjaik végül hol folytatják tanulmányaikat, majd szeptemberben összesíthető, hiszen többen több helyre is felvételiztek.

Hétfőn a galántai magyar gimnáziumban hét bizottaág dolgozott, kedden reggel 7:40-től 5 három tagú komisszió vizsgáztatja a diákokat. Az érettségi négy napon át folyik a gimnáziumban.

Kempszki Sára, a gimnázium kórusának fiatal karnagya is kedden járul az érettségi zöld asztalhoz. Plusz tantárgyként a történelmet választotta, politológiára készül felvételizni.

A tanáraink mindent megtettek azért, hogy ne származzon kárunk a Covid évekből, a vírus ideje alatt is jól ment az online oktatás, de a későbbiekben élőben is sikerült mindent bepótolni. Igazából inkább a diákévek élményei hiányoznak abból az időszakból, de szerencsére a közösen töltött évek alatt születtek örök barátságok, motiváló kapcsolatok. Azt hiszem, a történelem érettségitől tartok a legjobban, most is éppen a középkort ismétlem, már három pontból áll egy tétel, a korszakok pedig keverednek”

– magyarázta Sári a megmérettetés előtt egy nappal.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.