cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. március 17., 12:34

Közel 5000 diák tesz írásbeli érettségi vizsgát matematikából

Csütörtökön közel 5000 diák tesz ma írásbeli érettségi vizsgát matematikából – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációs osztálya.

írásbeli érettségi
Fotó: TASR
Az érettségizők 12,3 százaléka választotta a matematikát

- közölte az oktatási minisztérium.

Az érettségi hét március 18-án, pénteken zárul. A tanulók szlovák nyelvből és irodalomból, valamint a nemzeti kisebbségi iskolákban ukrán nyelvből és irodalomból írnak tesztet és fogalmazást.

Szlovák nyelvből és irodalomból mintegy 1600 diák írja meg a vizsga mindkét részt, míg ukrán nyelvből és irodalomból 27 diák érettségizik

- tette hozzá a minisztérium.

Az írásbeli érettségi vizsgák hete március 15-én, kedden a szlovák nyelv és irodalom külső vizsgájával és fogalmazásírással kezdődött. Ebben a tanévben 40 390 diákot tesz érettségi vizsgát. Szerdán (március 16.) idegen nyelvből tettek írásbeli érettségi vizsgát a végzősök.

Az érettségi vizsgát az oktatási minisztérium irányítása alá tartozó Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete szervezi.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.