2022. szeptember 29., 09:54

Tetemre hívás: két hónapja halott képviselőt szólongatott a színpadról Joe Biden

Lehet még fokozni Joe Biden kínos megnyilvánulásait? Aki a súgógép tartalmának felolvasása, a megfordított súgókártya és az árnyékemberekkel való kézfogás után úgy gondolta, nincs tovább, tévedett.

joe biden
Fotó: pixabay.com

Az Egyesült Államok első embere a Fehér Házban mondott beszédet az Éhínség, táplálkozás és egészség című konferencián.

Jackie Walorski indianai republikánus képviselő az amerikai éhínség  – mert ilyen is van... – elleni küzdelem egyik élharcosa volt. Így Biden is helyénvalónak találta, hogy megszólítja őt a színpadról. "Jackie, itt vagy? Hol van Jackie?" – tette fel a kérdést a szerda délelőtt tartott eseményen. Miután Walorski nem jelentkezett, még azt is hozzátette: itt akart lenni.

Jackie Walorski azonban 58 éves korában, augusztus 3-án életét vesztette. A rendőrségi vizsgálat szerint sofőrje előzni próbált, eközben összeütközött a szembejövő autóval. A képviselő, a gépkocsit vezető körzeti igazgatója és szóvivője is életét vesztette, meghalt a vétlen jármű sofőrje is. A politikust augusztus 11-én temették el. Halála kapcsán Biden is részvétet nyilvánított a családnak, és megjegyezte, Walorski azon politikusok közé tartozott, akit mindkét oldal képviselői tiszteltek.

Lehet, hogy különböző pártokat képviseltünk, és sok kérdésben nem értünk egyet, de mindkét párt tagjai tisztelték a képviselőházi bizottságban végzett munkájáért"

– áll a tragikus haláleset kapcsán tett államfői nyilatkozatban.

Úgy tűnik, egyéb teendői mellett erről a nyilatkozatáról megfeledkezett.

Természetesen, a Fehér Ház kommunikációs csapata már megedződött Biden mellett, így arra is tudták a választ, miért kereste a tragikus körülmények között elhunyt képviselőt a hallgatóság soraiban Joe Biden.

Az elnök a kongresszusi bajnokokat nevezte meg ebben a kérdésben, és elismerte hihetetlen munkáját. Már azt tervezte, hogy pénteken fogadja a képviselő asszony családját a Fehér Házban. Jövő pénteken törvényjavaslatot írnak alá a tiszteletére, szóval természetesen ő járt a fejében"

– mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára.

A sajtótitkár később nem nyilatkozott egyértelműen azzal kapcsolatban, hogy Biden most is hibázott-e. Amellett érvelt, hogy a konferencia kapcsán a képviselő járt az elnök fejében. Egy újságírót, aki sürgette, hogy válaszolja meg a kérdést, "durvának" nevezett. Jean-Pierre szerint a Biden által elmondottakat az adott kontextusban kell értelmezni.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.