magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. június 24., 13:44

Bemész, leülsz, rövid beszédet mondasz – Joe Bidennek egy cédulára írják, mit kell csinálnia

Bejárta a világsajtót Joe Biden amerikai elnök súgócédulája. Az USA első emberének lépésről lépésre leírják, mit kell tennie. 

joe biden cheat sheat
Biden listája
Fotó: skynews.com.au reprofotó

Annyi lett volna a dolga, hogy a cédulát maga felé fordítva tartja. Ez sem sikerült. A Daily Mail oldalán tekintélyes galériát adtak közre a korábbi súgócédula-használat közben készített képekről. 

Biden kormányzókkal, az ipar és a szakszervezetek képviselőivel tárgyalt a Fehér Ház Roosevelt termében. A biztonság kedvéért már ezt is felvezették a lapra.
- belép a Roosevelt terembe, és köszön a jelenlevőknek,
- helyet foglal, a biztonság kedvéért azt is odaírták, hogy a saját helyére üljön,
- bejön a sajtó,
- rövid, két perces beszédet mond,
- a sajtó távozik,
- kérdést intéz Liz Shulerhez, az  AFL-CIO elnökéhez, megjegyzés: Lis virtuálisan csatlakozik,
- megköszöni a részvételt a jelenlevőknek,
- távozik.
Ma már jószerivel nem lehet egy amerikai vagy angol lapot megnyitni úgy, hogy ne Biden listájával lenne tele. A találkozón egyébként más incidens nem történt, talán éppen annak köszönhetően, hogy le volt írva mit kell csinálnia. Természetesen a republikánus közszereplők, Twitter-csatornák és mémoldalak maró gúnnyal kommentálták az esetet.
A 79 éves államfőre mostanában rájár a rúd. Több millióan látták a biciklis esését, miután a jobb lábát nem tudta levenni a pedálról.

Nemrégiben a külügy kommunikációs stábját izzasztotta csatakosra, amikor azt mondta, az ukrán háború célja Putyin rendszerének megdöntése.

A feketék is kaptak egyet. Satchel Paige afroamerikai baseballjátékost nagy négernek nevezte. A néger szó az Egyesült Államokban tabunak számít, legfeljebb N-betűs szóként lehet hivatkozni rá. Aki kimondja, könnyen úgy járhat, mint Joe Rogan.

Arról sajnos, nem készült videó, mikor az amerikai elnök Kamilla cornwalli hercegné, Károly walesi herceg felesége jelenlétében szellentett egyet, amely a királyi felség szerint "hangos és hosszú volt", de nézzék meg erről Seth Meyers műsorát, mely az NBC-n fut, és amelyben a műsorvezető-komikus azt taglalja, miért nem készült videó az esetről. 

Az megvan, amikor nem létező személynek nyújtott kezet, mindjárt többnek is? 

Az Air Force One elnöki különgép lépcsői is megtréfálják olykor az elnököt.

A világ első számú szuperhatalma elnökének nem könnyű az élete. 
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.