2021. december 6., 07:26

Suzuki S-Cross: Harmadik generáció, harmadik név

A japán crossover harmadik generációja egy újabb néven debütált a közép-európai országokban: az SX4, majd az SX4 S-Cross után az S-Cross megnevezést kapta.

Suzuki S-Cross
Médialapozó
Fotó: Suzuki

Legnagyobb újdonsága – az előddel való teljes méretazonosságon túl – az átrajzolt frontrész: a fényes fekete hűtőmaszkot most egy krómcsík vágja ketté, közepén a márkaemblémával.

Suzuki S-Cross
Fotó:  Suzuki

A folytatását képező LED-fényszórók is vadiújak, az attraktív kialakítású ködlámpaházak szintén.  Hátul ugyancsak LED-esek a helyzetjelzők, a bumeráng alakú lámpatesteket pedig magas fényű díszléc köti össze.

A beltérben háromdimenziós, domború műszerfalat találunk, 9 colos központi kijelzővel, amelyen a multimédiás információkon kívül a tolatókamera képét is kitűnő felbontásban jeleníti meg.

A modern vezetéstámogató funkciók közül elérhető a vészfékezéssel kombinált koccanásgátló, a jelzőtábla-felismerő rendszer, az adaptív tempomat és a hátsó keresztirányú forgalom figyelése.

A fedélzeti rendszer az okostelefon-integrációt is támogatja.

Suzuki S-Cross
Fotó:  Suzuki

Az új Suzuki S-Cross kezdetben az ismert 129 lóerős, 235 Nm nyomatékú, 1,4 literes turbómotorral lesz kapható. Ehhez társul a 48 V-os lágy hibrid rendszer, amely nemcsak a fogyasztók áramellátásába, hanem a hajtásba is besegít. Az autóhoz összkerékhajtás is rendelhető lesz, többféle üzemmóddal. A fogyasztás WLTP-értékét a gyártó 5,3 és 6,6 liter között adta meg.

Az autó alaptípusa 19 290 euróért lesz megvásárolható a hazai márkakereskedőknél.

Suzuki S-Cross
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.